Σαουδική Αραβία – κορονοϊός: Πάρτι στην αμερικανική πρεσβεία έφερε το χάος

Σαουδική Αραβία – κορονοϊός: Πάρτι στην αμερικανική πρεσβεία έφερε το χάος
Επιβάτες λεωφορείου με μάσκα AP Photo/Hussein Malla

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει να μην εκκενώνει την αμερικανική πρεσβεία στο Ριάντ παρά τα συνεχή κρούσματα κορονοϊού στα μέλη της.

Πολύ μεγάλα ερωτηματικά για την ασφάλεια του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας στη Σαουδική Αραβία εκφράζονται πλέον ανοιχτά.

New York Times προχώρησαν στην αποκάλυψη ότι κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα ένα και μόνο πάρτι γενεθλίων που διοργανώθηκε στην πρεσβεία είχε σαν αποτέλεσμα να νοσήσουν πολλοί και άλλοι 20 να μπουν σε καραντίνα για να αποφύγουν να αρρωστήσουν.

Το χειρότερο; Ενας Σαουδάραβας οδηγός της πρεσβείας προσβλήθηκε από τον ιό και τελικά πέθανε. Ολα αυτά δεν είχαν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας αλλά πλέον έρχονται στο προσκήνιο αφού, όπως σημειώνει η εφημερίδα, οι Αμερικανοί διπλωμάτες χρησιμοποιούν μη επίσημα κανάλια επικοινωνίας για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση Τραμπ ενώ έχει αποφασίσει την ουσιαστικά εκκένωση πρεσβειών των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή αλλά και στην Ασία δεν καταλήγει στην ίδια απόφαση για το Ριάντ με το καθεστώς του οποίου ο Αμερικανός πρόεδρος έχει πολύ στενές σχέσεις.

Μετά από πιέσεις πάντως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε μόλις το περασμένο Σάββατο ότι όσοι θέλουν από τη απαραίτητο προσωπικό μπορούν να αποχωρήσουν και να επιστρέψουν στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, το προσωπικό της πρεσβείας χαρακτήρισε την απόφαση αυτή ως ημίμετρο που δεν δίνει ουσιαστική λύση στο πρόβλημά τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα