Χονγκ Κονγκ: 2 εκατ. διαδηλωτές στους δρόμους κατά νομοσχεδίου

Εικόνα από την μεγάλη διαδήλωση στο Χονγκ Κονγκ
Εικόνα από την μεγάλη διαδήλωση στο Χονγκ Κονγκ AP

Σχεδόν διπλάσιος ο αριθμός των διαδηλωτών που βγήκαν στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ σήμερα σε σύγκριση με την περασμένη Κυριακή.

«Σχεδόν δύο εκατομμύρια» άνθρωποι κατέκλυσαν την Κυριακή τους δρόμους του Χονγκ Κονγκ με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εκδόσεις υπόπτων στην Κίνα, ανέφεραν οι διοργανωτές, ήτοι σχεδόν ο διπλάσιος αριθμός διαδηλωτών σε σύγκριση με τη περασμένη Κυριακή.

«Στη σημερινή κινητοποίηση είχαμε σχεδόν 2 εκατομμύρια ανθρώπους» διαβεβαίωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Τζίμι Σαμ, εκπρόσωπος του Μετώπου Πολιτικών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (CHRF).

Πριν από μία εβδομάδα, ένα εκατομμύριο άνθρωποι είχαν διαδηλώσει στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με τους οργανωτές, μια συμμετοχή ρεκόρ μετά την επιστροφή του Χονγκ Κονγκ στην Κίνα το 1997.

Την ίδια ώρα, ο ηγέτης των φοιτητών Τζόσουα Γουόνγκ, που αναδείχθηκε το 2014 στο κεντρικό πρόσωπο των κινητοποιήσεων υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ, θα αποφυλακιστεί την Δευτέρα.

Ο 22χρονος ακτιβιστής, που είχε καταδικαστεί για τον ρόλο του στην «Επανάσταση των Ομπρελών» θα φύγει από το σωφρονιστικό κατάστημα Λάι Τσι Κοκ στις 10.30 το πρωί τοπική ώρα (05.30 ώρα Ελλάδας), διευκρίνισε το Demosito, το κόμμα του οποίου είναι συνιδρυτής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χονγκ Κονγκ: Αναστολή νομοσχεδίου για εκδόσεις υπόπτων - Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται

Χονγκ Κονγκ: Συγκρούσεις σε μαζική διαδήλωση κατά νομοσχεδίου

Χονγκ-Κονγκ: Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι συμμετείχαν σε διαδήλωση κατά νόμου για εκδόσεις υπόπτων στην Κίνα

SHARE:

24Media Network