Έλον Μασκ: “Η πολιτική ορθότητα και το woke κάνουν το Netflix να μη βλέπεται”

Έλον Μασκ: “Η πολιτική ορθότητα και το woke κάνουν το Netflix να μη βλέπεται”
Ο Έλον Μασκ AP

Καυστικό ήταν το σχόλιο του Έλον Μασκ για το αρνητικό ρεκόρ δεκαετίας 200.000 αποχωρήσεων από το Netflix σε τρεις μήνες. Τι έγραψε στο twitter.

Η “βόμβα” του Netflix μετά την κοινοποίηση της απογοητευτικής έκθεσης κερδών του πρώτου τριμήνου που έδωσε στη δημοσιότητα, αποκαλύπτοντας ότι η δημοφιλής πλατφόρμα έχει χάσει πάνω από 200.000 συνδρομητές, καταγράφοντας για πρώτη φορά απώλειες συνδρομητών τα τελευταία 10 χρόνια, δεν έμεινε ασχολίαστη από τον Έλον Μασκ.

Η απογοητευτική έκθεση κερδών του Netflix προκάλεσε πτώση της τιμής της μετοχής του περίπου 23 τοις εκατό, με τον Έλον Μασκ να εμφανίζεται ιδιαίτερα χαρούμενος από αυτή την εξέλιξη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με καθαρή περιουσία άνω των 260 δισεκατομμυρίων δολαρίων, απαντώντας σε μια αναφορά σχετικά με τα απογοητευτικά νούμερα του Netflix, έγραψε στο Twitter αργά το βράδυ της Τρίτης ότι «ο ιός του woke mind κάνει το Netflix να μη βλέπεται».

Όταν ένας χρήστης απάντησε στον Μασκ ότι «ο ιός του woke mind είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον πολιτισμό», ο Μασκ συμφώνησε, απαντώντας, απλά, «Ναι».

Στη συνέχεια, ένας άλλος χρήστης έγραψε στον Μασκ στο Twitter: «Όχι μόνο το Netflix. Οι ταινίες γενικά, τα βιντεοπαιχνίδια, η τηλεόραση σήμερα, όλα είναι μολυσμένα με αυτή την σκουπιδο-τάση από φόβο μήπως προσβάλουν το πράσινο μαλλιαρό φρικιό δίπλα στο κουμπί απαγόρευσης. Τίποτα πρωτότυπο πια, εκτός από τα μέσα ενημέρωσης που προέρχονται από μέρη όπως η Ιαπωνία ή η Κορέα, ειρωνικά».

Και πάλι, ο Μασκ απάντησε, «Σωστό», προσθέτοντας, «Μπορούν να κάνουν απλώς επιστημονική φαντασία/φαντασία τουλάχιστον *κυρίως* για επιστημονική φαντασία/φαντασία».

Το ενδιαφέρον με τα σχόλια του Μασκ, ο οποίος πρόσφατα άπλωσε τα δίχτυα του και στο twitter, για το Netflix, είναι ότι έχει συνεργαστεί αρκετές φορές με την πλατφόρμα, σε ντοκιμαντέρ όπως το Countdown: Inspiration4 Mission to Space, ένα ντοκιμαντέρ που εξιστορεί την αποστολή SpaceX Inspiration4 και το Return to Space, ένα ντοκιμαντέρ από τους βραβευμένους με Όσκαρ κινηματογραφιστές Jimmy Chin και Elizabeth Chai Vasarhelyi (Free Solo).

Δίνοντας έμφαση στον ιό του woke mind, ο Μασκ φαίνεται να αμφισβητεί τις προσπάθειες του Netflix να προσφέρει πιο ποικίλο περιεχόμενο στην πλατφόρμα του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα