Εμβόλιο AstraZeneca: Δεν θα χορηγηθεί στους 18 -29 στη Βρετανία

Εμβόλιο AstraZeneca: Δεν θα χορηγηθεί στους 18 -29 στη Βρετανία
Εμβόλιο AstraZeneca Shutterstock

Η κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας αποφάσισε να μην χορηγηθεί στα άτομα ηλικίας 18-29 ετών το εμβόλιο της AstraZeneca. Καταγράφηκαν 19 θάνατοι σε 79 αναφορές εμφάνισης θρόμβων αίματος στη χώρα.

Την χορήγηση των εμβολίων της Pfizer και της Moderna, αντί του εμβολίου της AstraZeneca, στα άτομα ηλικίας 18 – 29 ετών αποφάσισε η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας την Τετάρτη (07/4).

Συγκεκριμένα, ο Ρυθμιστικός Οργανισμός Φαρμάκων του Ηνωμένου Βασιλείου (MHRA) δήλωσε ότι για τους κάτω των 30 ετών θα προσφέρεται πλέον εμβόλιο Pfizer ή Moderna αντί για Astrazeneca λόγω εξαιρετικά σπάνιων θρόμβων αίματος που συνδέονται με το εμβόλιο. Ωστόσο, τόνισε τα τεράστια οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19, επισημαίνοντας ότι θα εξακολουθήσει να χορηγείται σε ηλικιωμένες ομάδες.

Την απόφαση σχολίασε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), Ηλίας Μόσιαλος, τονίζοντας ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα της χορήγησης του εμβολίου.

“Η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι το εμβόλιο της Astra Zeneca δεν θα χορηγηθεί στα άτομα ηλικίας 18-29 ετών. Στις ηλικίες αυτές θα χορηγηθούν τα εμβόλια της Pfizer και της Modena. Είναι αναγκαίο πλέον να υπάρξει κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα της χορήγησης του εμβολίου. Και να εφαρμοστεί με ενιαίο τρόπο από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.”

Βρετανία: 19 θάνατοι σε 79 αναφορές εμφάνισης θρόμβων αίματος

Νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη (07/4), οι βρετανικές υγειονομικές αρχές έκαναν γνωστό πως διαπίστωσαν 19 θανάτους ανθρώπων που έκαναν το εμβόλιο κατά της Covid του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca σε ένα σύνολο 79 περιστατικών θρομβώσεων, που καταγράφηκαν.

Τα περιστατικά αφορούν 51 γυναίκες και 28 άνδρες ηλικίας 18-79 ετών, διευκρίνισε η Τζουν Ρέιν, διευθύντρια της ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων MHRA.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα