Έρευνα των γαλλικών αρχών για το Κέντρων Δωρεάς Σορών – Παρατημένα πτώματα σε κακή κατάσταση

Έρευνα των γαλλικών αρχών για το Κέντρων Δωρεάς Σορών – Παρατημένα πτώματα σε κακή κατάσταση
AP Photo/Christophe Ena

Πτώματα διαμελισμένα, σκορπισμένα εντός του κτιρίου, που Έρευνα διέταξε η εισαγγελία του Παρισίου. Το κέντρο έκλεισε μετά από απόφαση της κυβέρνησης.

Έρευνα διέταξε η εισαγγελία του Παρισίου με τις γαλλικές αρχές να διερευνούν την υπόθεση του Κέντρου Δωρεάς Σορών του Πανεπιστημίου “Paris Descartes”, μετά από δεκάδες καταγγελίες για σορούς που είχαν παραχωρηθεί για επιστημονική έρευνα και τα οποία βρέθηκαν σε κακή κατάσταση, διαμελισμένα, διασκορπισμένα εντός του χώρου, να τρώγονται από αρουραίους.

Όπως αναφέρει ο Guardian, το σκάνδαλο είχε αποκαλύψει τον περασμένο Νοέμβριο το περιοδικό “L’ Express”, οδηγώντας στην εισαγγελική παρέμβαση που ακολούθησε με αποτέλεσμα να διαταχθεί και το κλείσιμο του κέντρου από τη γαλλική κυβέρνηση. Μάλιστα, μία επιτροπή που ασχολήθηκε με το θέμα ανέφερε πως το Πανεπιστήμιο είναι ένοχο για “σοβαρές ηθικές παραβιάσεις στη διαχείριση του Κέντρου Δωρεάς Σωμάτων.

Μετά από καταγγελίες συγγενών των ανθρώπων που είχαν δώσει τις σορούς τους για επιστημική έρευνα, μετά τον εντοπισμό και τη φωτογράφιση εκατοντάδων πτωμάτων που έδιναν την εικόνα μαζικού τάφου στο κτίριο, με τα σώματα παρατημένα, μέσα σε σακούλες, να αποσυντίθενται στο έλεος των αρουραίων.

Το κέντρο το 1953 και ήταν το μεγαλύτερο του είδους του στην Ευρώπη, λαμβάνοντας εκατοντάδες δωρεές ετησίως.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version