Ερντογάν: Επιμένει στο βέτο για Σουηδία και Φινλανδία – “Θα μας κάνουν το ίδιο κόλπο με την Ελλάδα”

Ερντογάν: Επιμένει στο βέτο για Σουηδία και Φινλανδία – “Θα μας κάνουν το ίδιο κόλπο με την Ελλάδα”
AP

Νέες αναφορές Ερντογάν στην Ελλάδα με αφορμή το αίτημα για ένταξη στο ΝΑΤΟ της Σουηδίας και της Φινλανδίας. "Τους ανοιξαμε το δρόμο, οι ΗΠΑ τους έφτιαξαν βάση και τώρα η τρομοκρατική οργάνωση FETO ταξιδεύει στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας".

Επιμένει στο “όχι” στην ένταξη στο ΝΑΤΟ στην Σουηδία και Φινλανδία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και σε νέες δηλώσεις του επιτίθεται εκ νέου στην Ελλάδα.

Μιλώντας σε συνάντηση με νέους στην Προεδρική Εθνική Βιβλιοθήκη, ο τούρκος Πρόεδρος, αφού επανέλαβε οτι δεν θα επιτρέψει την ένταξη των δύο σκανδικαβικών χωρών στο ΝΑΤΟ, αναφέρθηκε στη χώρα μας λέγοντας πως “μας λένε, πείτε μας τις απαιτήσεις σας, να τις ζητήσουμε από τη Φινλανδία και τη Σουηδία. Το ζήσαμε αυτό και με την Ελλάδα. Ξέρουμε πως και η Φινλανδία και η Σουηδία θα μας κάνουν το ίδιο κόλπο. Γιατί να κάνουμε τέτοιο λάθος;”.

Συνεχίζοντας είπε πως “μπήκαν λοιπόν όσοι μπήκαν στο παρελθόν. Ελλάδα και Γαλλία μπήκαν και βγήκαν. Η κυβέρνηση της Τουρκίας εκείνης της περιόδου τους άνοιξε το δρόμο και μπόρεσαν να επιστρέψουν ξανά στο ΝΑΤΟ.  Τι έγινε όταν επέστρεψαν; Για παράδειγμα, οι ΗΠΑ δημιούργησαν βάση στην Αλεξανδρούπολη. Και η τρομοκρατική οργάνωση FETO ταξιδεύει στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας. Και αγνοεί τη λίστα των τρομοκρατών που τους δώσαμε. Και εξακολουθούν να τους προστατεύουν” συμπλήρωσε ο Ερντογάν΄, σύμφωνα με το Cnn Turk.

O Τούρκος πρόεδρος συμπλήρωσε πως “η Ελλάδα χρωστάει 400 δισεκατομμύρια ευρώ στη Δύση η οποία εξακολουθεί να τους υποστηρίζει με όπλα και τους επιτρέπει να δημιουργήσουν βάσεις. Από τη μια, μιλάνε μαζί μας και μας λένε “θέλουμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με εσάς”, αλλά από την άλλη λένε “για την Κύπρο δεν βλέπουμε θετικά τη λύση των δύο κρατών”.

Ποιος λέει ότι θα δούμε ευνοϊκά ό,τι δεν βλέπετε θετικά; Να μας συμπαθάτε. Αν είμαστε η Τουρκία των 85 εκατομμυρίων ανθρώπων, αυτή η χώρα μπήκε μια φορά στο τρυπάκι στο παρελθόν. Αλλά σίγουρα δεν θέλουμε να ξαναμπούμε σε αυτό το τρυπάκι. Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε αποφασιστικά αυτή την πολιτική και είπαμε στους φίλους μας ότι θα πούμε ‘όχι΄ στην είσοδο της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με αυτόν τον τρόπο”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα