Facebook: Ξανά στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Marketplace

Facebook: Ξανά στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Marketplace
Shutterstock

Ανοίγει επίσημη έρευνα για το Marketplace του Facebook η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εξετάζεται αν η εταιρεία προσπαθεί να υπονομεύσει τον ανταγωνισμό.

Έτοιμη να ανοίξει επίσημη έρευνα για το Marketplace του Facebook και τις πρακτικές που χρησιμοποιεί η εταιρεία σχετικά με τον ανταγωνισμό είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του Reuters και των Financial Times.

Αξιωματούχοι της Ε.Ε. έχουν θέσει ερωτήματα προς την Facebook, τα οποία επιχειρούν να εξετάσουν αν η εταιρεία προσπαθεί να υπονομεύσει τον ανταγωνισμό στο περιβάλλον της με τις διαδικτυακές αγγελίες.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το Techgear, η Facebook αποτελούσε τη μοναδική εταιρεία που δεν αντιμετώπιζε προβλήματα με κάποια επίσημη αντιμονοπωλιακή έρευνα, καθώς η Ε.Ε. έχει προ πολλού ξεκινήσει έρευνες για τις εταιρείες Apple, Google, Amazon και Microsoft.

H Facebook βρέθηκε αντιμέτωπη με τα ερωτήματα που έθεσε η Κομισιόν στις αρχές της άτυπης φάσης της έρευνας ενώ έφτασε μέχρι να καταθέσει μήνυση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υποστηριζόμενη ότι το αίτημα της ΕΕ για παροχή πληροφοριών είναι εξαιρετικά υπερβολικό.

Ο γενικός σύμβουλος του Facebook, Tim Land ανέφερε: “Η φύση των αιτημάτων της Επιτροπής σημαίνει ότι θα πρέπει να παραδώσουμε κατά κύριο λόγο άσχετα έγγραφα που δεν έχουν καμία σχέση με τις έρευνες της Επιτροπής, συμπεριλαμβανομένων ευαίσθητων προσωπικών πληροφοριών, όπως ιατρικών πληροφοριών υπαλλήλων, προσωπικών οικονομικών εγγράφων και προσωπικών πληροφοριών σχετικά με μέλη της οικογένειας υπαλλήλων”.

Το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέστειλε προσωρινά τα αιτήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δίνοντας προσωρινή νίκη στη Facebook. Ωστόσο, η Κομισιόν από πλευράς της φαίνεται έτοιμη να επιταχύνει την έρευνα της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα