Γαλλία: Γιατρός πόζαρε γυμνός καταγγέλοντας ανετοιμότητα και έλλειψη προστασίας

Γαλλία: Γιατρός πόζαρε γυμνός καταγγέλοντας ανετοιμότητα και έλλειψη προστασίας
Γαλλία: Γιατρός ποζάρει γυμνός και καταγγέλει την ανετοιμοτήτα και την έλλειψη προστασίας Facebook

Γιατρός πόζαρε γυμνός για να καταγγείλει την τύχη των επαγγελματιών υγείας απέναντι στον κορονοϊό. Έκανε λόγο για "ένοχη ανετοιμότητα" και "έλλειψγ προστασίας των επαγγελματιών".

Ένας παθολόγος σε χωριό της νότιας Γαλλίας αποφάσισε να ποζάρει γυμνός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να καταγγείλει «την ένοχη ανετοιμότητα» και την έλλειψη προστασίας των επαγγελματιών υγείας, που τους αντιμετωπίζουν ως «βορά των κανονιών» στη μάχη εναντίον του κορονοϊού.

Αναρτώντας την Κυριακή μια φωτογραφία του, όπου εμφανίζεται γυμνός, έχοντας μονάχα βάλει μια λευκή κορδέλα στο κεφάλι, όπου είχε γράψει «βορά των κανονιών», ο 61χρονος Αλέν Κολομπιέ, παθολόγος στο Πομρόλ ήθελε, όπως εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, να «διαμαρτυρηθεί με τον πλέον έντονο τρόπο και να υπερασπιστεί όλη την οικογένειά μου των επαγγελματιών υγείας».

«Καταγγέλλω την ένοχη ανετοιμότητα ενώ εγώ μιλάω για τον Covid-19 από τα τέλη Ιανουαρίου», λέει εξοργισμένος αυτός «ο ηλικιωμένος γιατρός» ενός χωριού, που έβγαλε αυτήν τη φωτογραφία παρασυρμένος «από θυμό και έντονα συναισθήματα».

Από την έναρξη της κρίσης, η έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού για τους επαγγελματίες υγείας (μάσκες, αντισηπτικά τζελ, γάντια, ρόμπες) έχει αναδειχθεί σε μόνιμο πρόβλημα και πολλές φωνές έχουν υψωθεί για να καταγγείλουν την «απρονοησία» των γαλλικών αρχών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα