Γαλλία: Μειώνονται θάνατοι και κρούσματα, αυξάνονται οι φόβοι για την οικονομία

Γαλλία: Μειώνονται θάνατοι και κρούσματα, αυξάνονται οι φόβοι για την οικονομία
Γαλλία. Γάντια στον δρόμο στην εποχή του κορονοϊού AP

Στη Γαλλία παρατηρείται σταθερή μείωση του ρυθμού της αύξησης των θανάτων και των ασθενών στην εντατική, όμως ο Εντουάρ Φιλίπ εκφράζει ανησυχία για την οικονομική κρίση που προκλήθηκε από τον κορονοϊό.

Η Γαλλία πλησιάζει το όριο των 20.000 θανάτων, καθώς 395 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας σε 19.718 τον συνολικό αριθμό των θανάτων της επιδημίας Covid-19 στην χώρα. Ωστόσο, ο ρυθμός αύξησης των θανάτων μειώνεται, μαζί με τον αριθμό των ασθενών που βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της Γαλλίας Ζερόμ Σαλομόν ανακοίνωσε σήμερα κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι ο συνολικός αριθμός των ασθενών που βρίσκονται στην εντατική μειώθηκε για 11η συνεχή ημέρα, του 5.744, στο χαμηλότερο επίπεδο από την 30ή Μαρτίου.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ δήλωσε ότι η κατάσταση στην Γαλλία βελτιώνεται αργά αλλά σταθερά, αλλά προειδοποίησε ότι η υγειονομική κρίση δεν έχει τελειώσει. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η πίεση επί των νοσοκομείων μειώνεται, με την συνεχή μείωση των ασθενών που βρίσκονται στην εντατική, είπε ο Εντουάρ Φιλίπ. Αντίθετα, η οικονομική κρίση που προέρχεται από την επιδημία του κορονοϊού μόλις ξεκίνησε και θα είναι «βίαιη», προειδοποίησε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα