Γερμανία: Αναμένεται σύντομα η υποψηφιότητα Μερτς για την ηγεσία του CDU

Γερμανία: Αναμένεται σύντομα η υποψηφιότητα Μερτς για την ηγεσία του CDU
Φρίντριχ Μερτς AP

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα, Τρίτη και επισήμως ο πρώην Γενικός Γραμματέας του κόμματος Φρίντριχ Μερτς.

Ο Μερτς έχει ήδη γνωστοποιήσει ότι σήμερα, Τρίτη στις 12:00 (ώρα Ελλάδος) θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου «για το θέμα της υποψηφιότητας για την ηγεσία του CDU». 

Σε κύκλο στελεχών του κόμματος φέρεται να δήλωσε ότι έχει «πάρα πολύ μεγάλη διάθεση» να εργαστεί προκειμένου «το CDU να ξαναγίνει αποφασιστική δύναμη» για τη χώρα.

Ο Μερτς είχε ηττηθεί με μικρή διαφορά το 2018 από την απερχόμενη σήμερα Πρόεδρο του κόμματος Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ και βλέπει τώρα ότι διαθέτει πλέον σοβαρές πιθανότητες να είναι εκείνος που θα κερδίσει την εσωκομματική αναμέτρηση. 

Την υποψηφιότητά του έχει ήδη ανακοινώσει ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Νόρμπερτ Ρέτγκεν.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα η Κραμπ-Καρενμπάουερ, ο νέος αρχηγός του CDU θα εκλεγεί από έκτακτο Συνέδριο στις 25 Απριλίου. Ο ρόλος του παραμένει συνδεδεμένος με αυτόν του υποψήφιου Καγκελάριου, τόνισε η ίδια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα