Γερμανία: Τραυματίες σε επεισόδια μεταξύ ακροδεξιών και αντιδιαδηλωτών

Γερμανία: Τραυματίες σε επεισόδια μεταξύ ακροδεξιών και αντιδιαδηλωτών
Γερμανοί αστυνομικοί AP / @Michael Probst

Η γερμανική αστυνομία διενεργεί προανάκριση για διατάραξη της κοινής ειρήνης και πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών· αναζητεί έξι ως δέκα πρόσωπα.

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επεισόδια μεταξύ ακροδεξιών και αντιδιαδηλωτών που πήγαιναν σε ή επέστρεφαν από πορεία στην Τσβίκαου (ανατολικά) χθες Κυριακή, ενημέρωσε η αστυνομία.

Τέσσερις ακροδεξιοί τραυματίστηκαν καθώς επέστρεφαν από την πορεία. Υπέστησαν επίθεση αφού έφυγαν από τον σιδηροδρομικό σταθμό Κρίμιτσαου.

Οι τραυματίες είχαν τις αισθήσεις τους, αλλά διακομίστηκαν σε νοσοκομείο με τραύματα στα κεφάλια και τα χέρια. Η αστυνομία διενεργεί προανάκριση για διατάραξη της κοινής ειρήνης και πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών· αναζητεί έξι ως δέκα πρόσωπα που ανήκαν σε ομάδα ακροαριστερών αντιδιαδηλωτών, ανάμεσά τους μια γυναίκα.

Νωρίτερα, ακροδεξιοί πέταξαν πέτρες εναντίον τρένου που μετέφερε ακτιβιστές της αριστεράς καθώς έφθανε στον σταθμό της Γκλάουχαου, ανέφεραν οι υπηρεσίες επιβολής της τάξης.

Η αστυνομία συνέλαβε 37 ακροδεξιούς εξτρεμιστές εκεί, σύμφωνα με εκπρόσωπό της. Ένας αντιδιαδηλωτής τραυματίστηκε σοβαρά και δύο ελαφρά.

Ένας από τους δράστες της επίθεσης στην Γκλάουχαου έκανε χιτλερικό χαιρετισμό και άλλος ένας φόραγε ζώνη με τη σβάστικα, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα χθες σε σιδηροδρομικό σταθμό στην Κέμνιτς, σε μικρή απόσταση. Περίπου 50 ακροδεξιοί απομακρύνθηκαν από τρένο που κατευθυνόταν στην Τσβίκαου. Η αστυνομία δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Στην πορεία στην Τσβίκαου αναμενόταν να συμμετάσχουν περίπου 500 ακροδεξιοί, κατόπιν καλέσματος του ακροδεξιού κόμματος «Ο τρίτος δρόμος» («Der Dritte Weg»).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα