Γκρέτα Τούνμπεργκ: Για ανυπακοή κατηγορείται ξανά η ακτιβίστρια – Απειλείται με ποινή φυλάκισης έξι μηνών

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Για ανυπακοή κατηγορείται ξανά η ακτιβίστρια – Απειλείται με ποινή φυλάκισης έξι μηνών
H Γκρέτα Τούνμπεργκ AP

Κατηγορίες για ανυπακοή σε αστυνομική εντολή αντιμετωπίζει η γνωστή ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ Σε περίπτωση που καταδικαστεί, μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έξι μηνών.

Η Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ κατηγορήθηκε για ανυπακοή καθώς παράκουσε σε εντολή της αστυνομίας κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας σήμερα Παρασκευή, λιγότερο από δύο μήνες αφότου καταδικάστηκε και της επιβλήθηκε πρόστιμο για το ίδιο αδίκημα.

Στην 20χρονη Τούνμπεργκ είχε επιβληθεί πρόστιμο 1.500 σουηδικών κορωνών (130 ευρώ) από δικαστήριο της Σουηδίας στις 24 Ιουλίου επειδή συνέχισε να συμμετέχει σε διαμαρτυρία για το περιβάλλον, παρά την απαγόρευση της αστυνομίας.

Αμέσως μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου η Τούνμπεργκ και άλλοι ακτιβιστές της περιβαλλοντικής ομάδας Reclaim the Future έκλεισαν τον δρόμο για φορτηγά πετρελαίου στο λιμάνι του Μάλμε και απομακρύνθηκαν και πάλι με τη βία από τις αστυνομικές αρχές.

Η Τούνμπεργκ από μικρή ηλικία συμμετείχε σε πορείες για το κλίμα καταγγέλοντας τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης και δικαίως έγινε το πρόσωπο νεαρών ακτιβιστών για το κλίμα.

Σε περίπτωση που καταδικαστεί μετά τη νέα σύλληψη, μπορεί να αντιμετωπίσει σκληρότερη ποινή. Η ανυπακοή σε αστυνομική εντολή επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης έξι μηνών στη Σουηδία.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα