Η επίσημη θέση της Ουκρανίας στο “σχέδιο δολοφονίας του Πούτιν” – Αιχμές για επερχόμενη τρομοκρατική επίθεση

Η επίσημη θέση της Ουκρανίας στο “σχέδιο δολοφονίας του Πούτιν” – Αιχμές για επερχόμενη τρομοκρατική επίθεση
Το Κρεμλίνο κατά τη φερόμενη επίθεση με drone TWITTER

Τις επιθέσεις με drone που της καταλογίζουν, με στόχο να πλήξουν την κατοικία του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο, αρνείται η Ουκρανία. Η επίσημη θέση της στις καταγγελίες του Κρεμλίνου.

Απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ισχυρίζεται ότι απέτρεψε η Μόσχα, με την Ουκρανία να απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Mykhailo Podolyak, σύμβουλος του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απαντά στις κατηγορίες της Ρωσίας ότι «το Κρεμλίνο έχει αξιολογήσει αυτές τις ενέργειες ως προγραμματισμένη τρομοκρατική ενέργεια και απόπειρα δολοφονίας του προέδρου».

Ο Podolyak προειδοποιεί λέγοντας πως το συμβάν χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα για «μια τρομοκρατική επίθεση μεγάλης κλίμακας».

Πιο συγκεκριμένα, έγραψε:

“Όσο για τα drones πάνω από το Κρεμλίνο. Είναι όλα προβλέψιμα… Η Ρωσία προετοιμάζει ξεκάθαρα μια μεγάλης κλίμακας τρομοκρατική επίθεση. Γι’ αυτό συλλαμβάνει πρώτα μια μεγάλη υποτιθέμενη ανατρεπτική ομάδα στην Κριμαία. Και μετά επιδεικνύει «drones πάνω από το Κρεμλίνο».

Πρώτα απ’ όλα, η Ουκρανία διεξάγει έναν αποκλειστικά αμυντικό πόλεμο και δεν επιτίθεται σε στόχους στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Για ποιο λόγο; Αυτό δεν λύνει κανένα στρατιωτικό ζήτημα. Αλλά δίνει στη Ρωσική Ομοσπονδία λόγους να δικαιολογήσει τις επιθέσεις της εναντίον αμάχων…

Δεύτερον, παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τον αυξανόμενο αριθμό ατυχημάτων και περιστατικών που λαμβάνουν χώρα σε διάφορα μέρη της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η εμφάνιση αγνώστων μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε ενεργειακές εγκαταστάσεις ή στην επικράτεια του Κρεμλίνου προέρχεται μόνο από τις τοπικές δυνάμεις αντίστασης.

Όπως γνωρίζετε, τα drones μπορούν να αγοραστούν σε οποιοδήποτε στρατιωτικό κατάστημα…

Η αδυναμία ελέγχου της εξουσίας στη χώρα του Πούτιν είναι προφανής. Αλλά από την άλλη πλευρά, η Ρωσία έχει επανειλημμένα μιλήσει για τον απόλυτο έλεγχό της στον αέρα.

Με μια λέξη, κάτι συμβαίνει στη Ρωσική Ομοσπονδία, αλλά σίγουρα χωρίς τα drones της Ουκρανίας πάνω από το Κρεμλίνο”.

Ζελένσκι: Δεν επιτεθήκαμε στον Πούτιν, ούτε στην Μόσχα – Πολεμάμε στη δική μας επικράτεια

«Δεν επιτεθήκαμε στον Πούτιν, ούτε στην Μόσχα. Πολεμάμε στη δική μας επικράτεια» δήλωσε στο ίδιο μήκος κύματος ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ερωτώμενος γιατί η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο για επίθεση στο Κρεμλίνο, ο ουκρανός πρόεδρος απάντησε πως ο Πούτιν έχει ανάγκη να δώσει κίνητρο στο λαό του, καθώς δεν έχει να επιδείξει καμία νίκη.

Το βίντεο πάνω από το Κρεμλίνο

Βίντεο που κυκλοφορεί στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει καπνό πάνω Κρεμλίνο με επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους, με στόχο τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως ισχυρίζεται η ρωσική πλευρά.

Το πρακτορείο Tass μεταδίδει ότι το Κρεμλίνο θεωρεί την εξέλιξη ως σκόπιμη απόπειρα κατά της ζωής του Πούτιν ενόψει της Ημέρας της Νίκης που γιορτάζει η Ρωσία στις 9 Μαΐου.

Η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει «όταν και όπου κρίνει σκόπιμο» ανέφερε το Tass.

Το Κρεμλίνο πάντως ενημέρωσε ότι θα γίνει κανονικά η παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης στις 9 Μαΐου, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version