Η Ισπανία δοκιμάζει την 4ημέρη εργασία

Η Ισπανία δοκιμάζει την 4ημέρη εργασία
Σερβιτόρος φορώντας μάσκα προσώπου στην Ισπανία AP

Η Ισπανία γίνεται μια από τις πρώτες χώρες του πλανήτη, που θα δοκιμάσουν την τετραήμερη εβδομάδα εργασίας, καθώς η κυβέρνηση έδωσε το "πράσινο φως" σε επιχειρήσεις.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας, συμφώνησε στην πρόταση του αριστερού κόμματος Mas Pais, που επιτρέπει στις εταιρείες να δοκιμάσουν την τετραήμερη εβδομάδα εργασίας.

“Με την τετραήμερη εβδομάδα εργασίας (32 ώρες), ξεκινάμε την πραγματική συζήτηση της εποχής μας. Είναι μια ιδέα της οποίας ήρθε η ώρα”, δήλωσε ο Ινίγκο Ερεχόν της Mas Pais στο Twitter.

Από τη Νέα Ζηλανδία έως τη Γερμανία, η ιδέα της τετραήμερης εργασίας, κερδίζει σταθερά έδαφος παγκοσμίως. Οι υποστηρικτές της θεωρούν ότι με τις 32 ώρες εργασίας, θα αυξηθεί η παραγωγικότητα, θα βελτιωθεί σημαντικά η ψυχική υγεία των εργαζομένων, ενώ θα υπάρξει και όφελος στον αγώνα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Η πρόταση έχει αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία τον τελευταίο χρόνο, με την πανδημία να εντείνει ακόμη περισσότερο το διάλογο, σχετικά με την ευημερία των εργαζομένων.

“Η Ισπανία είναι από τις χώρες όπου οι εργαζόμενοι εργάζονται περισσότερο από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Συγκαταλεγόμαστε στις πιο παραγωγικές χώρες. Κι επιμένω ότι το να εργάζεται κανείς περισσότερες ώρες δεν σημαίνει ότι εργάζεται και καλύτερα”, τόνισε ο Ινίγκο Ερεχόν στη συζήτηση για την τετραήμερη εργασία.

Το πρόγραμμα της τετραήμερης εβδομαδιαίας εργασίας, όπως αναφέρει ο Guardian, αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο στην Ισπανία. Το κόστος της μετάβασης στις επιχειρήσεις, μπορεί να καλυφθεί από την κυβέρνηση στο 100% τον πρώτο χρόνο, στο 50% τον δεύτερο και στο 33% τον τρίτο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα