Ινδία: “Επικίνδυνο να σπεύδει ο κόσμος στα νοσοκομεία χωρίς λόγο”, λέει ο ΠΟΥ

Ινδία: “Επικίνδυνο να σπεύδει ο κόσμος στα νοσοκομεία χωρίς λόγο”, λέει ο ΠΟΥ
Απελπίστικη η κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ινδία AP

Ο κόσμος που σπεύδει άνευ λόγου στα νοσοκομεία και οι μαζικές συναθροίσεις επιδεινώνουν την κρίση με την πανδημία του κορονοϊού στην Ινδία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΠΟΥ.

Ο κόσμος που σπεύδει άνευ λόγου στα νοσοκομεία επιδεινώνει την κρίση με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Ινδία, η οποία έχει προκληθεί από τις μαζικές συναθροίσεις, τα πιο μεταδοτικά παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού και τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά της COVID-19 στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία προσεγγίζει τώρα τους 200.000 στην Ινδία, όπου τα νοσοκομεία τα οποία δεν έχουν αρκετές προμήθειες οξυγόνου και κλίνες διώχνουν ασθενείς με COVID-19.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρέχει κρίσιμης σημασίας εξοπλισμό και προμήθειες στην Ινδία, συμπεριλαμβανομένων 4.000 συμπυκνωτών οξυγόνου, οι οποίοι χρειάζονται μόνον μια πηγή ενέργειας, σημείωσε ο εκπρόσωπος του οργανισμού Τάρικ Γιασάρεβιτς.

Ποσοστό χαμηλότερο του 15% των προσβληθέντων από νέο κορονοϊό χρειάζεται όντως νοσοκομειακή περίθαλψη και ακόμη λιγότεροι από αυτούς θα χρειαστούν οξυγόνο, πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Σήμερα μέρος του προβλήματος είναι ότι πολλοί άνθρωποι σπεύδουν στο νοσοκομείο (επίσης επειδή δεν έχουν πρόσβαση σε ενημέρωση/παροχή συμβουλών) παρότι η παρακολούθηση και η φροντίδα στο σπίτι μπορεί να γίνει με μεγάλη ασφάλεια”, υπογράμμισε.

Κέντρα σε επίπεδο κοινοτήτων θα πρέπει να κάνουν τον έλεγχο και την διαλογή ασθενών και να παρέχουν συμβουλές για ασφαλή φροντίδα στο σπίτι, ενώ πληροφορίες διατίθενται επίσης μέσω γραμμών βοήθειας ή πινάκων ανακοινώσεων, σύμφωνα με τον ίδιο.

“Όπως ισχύει σε κάθε χώρα, ο ΠΟΥ έχει πει ότι ο συνδυασμός χαλάρωσης των προσωπικών μέτρων προστασίας, οι μαζικές συναθροίσεις και τα πιο μεταδοτικά παραλλαγμένα στελέχη (του νέου κορονοϊού) την ώρα που η κάλυψη (του πληθυσμού) από τον εμβολιασμό βρίσκεται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα, μπορεί να προκαλέσει μια πραγματική θύελλα”, κατέληξε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα