ΗΠΑ: Στον υπουργό Άμυνας η απόφαση για την επαναφορά του εικονικού πνιγμού

ΗΠΑ: Στον υπουργό Άμυνας η απόφαση για την επαναφορά του εικονικού πνιγμού

Ο Ντόναλντ Τραμπ μεταθέτει την ευθύνη για την απόφαση σχετικά με την επαναφορά του εικονικού πνιγμού στον υπουργό Άμυνας Τζέιμς Μάτις, ο οποίος δεν συμφωνεί με την αποδοτικότητα των βασανιστηρίων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι θα μεταθέσει στον υπουργό Άμυνας της χώρας Τζέιμς Μάτις την απόφαση για το ζήτημα της χρήσης της πρακτικής του εικονικού πνιγμού ως ανακριτικό εργαλείο για τη συγκέντρωση πληροφοριών απο τις μυστικές υπηρεσίες, ακόμα κι αν ο ίδιος τονίζει ότι πιστεύει πως η πρακτική αυτή έχει αποτέλεσμα.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους επισήμανε ότι ο Μάτις δεν «πιστεύει απαραίτητα» στη μέθοδο του εικονικού πνιγμού και άλλες τεχνικές ανακρίσεων, τις οποίες κοινοβουλευτικοί κι οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ως βασανιστήρια.

«Δεν συμφωνώ απαραίτητα, αλλά σας λέω ότι (η άποψη) εκείνου θα υπερισχύσει διότι εγώ του δίνω αυτήν την εξουσία» υπογράμμισε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου στον Λευκό Οίκο με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

«Εγώ νιώθω ότι έχει αποτελέσματα. Δεν το έχω κρύψει εδώ και πολύ καιρό. Αλλά θα ακολουθήσω τους επικεφαλής μας» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Τραμπ 'νιώθει' πως τα βασανιστήρια έχουν αποτέλεσμα

ΗΠΑ: Τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του Τραμπ με τους Ολάντ, Μέρκελ, Πούτιν

SHARE:

24Media Network