Ισημερινός: Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας μολύνθηκε από τον κορονοϊό

Ισημερινός: Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας μολύνθηκε από τον κορονοϊό
Πολίτες με μάσκες στον Ισημερινό AP

Ο δήμαρχος της πόλης Κίτο, Χόρχε Γιούντα, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Τις τελευταίες εβδομάδες είχε εγκαινιάσει δημόσια έργα σε διάφορες συνοικίες.

Ο δήμαρχος του Κίτο, της πρωτεύουσας του Ισημερινού, ο Χόρχε Γιούντα, ανακοίνωσε χθες Κυριακή (25/10) ότι τίθεται σε καραντίνα, «όπως απαιτούν οι κανονισμοί», καθώς διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό.

«Οι δραστηριότητές μας σημαίνουν ότι εκτιθέμεθα περισσότερο στον ιό και, παρότι λαμβάνουμε όλα τα μέτρα, θέλω να σας ενημερώσω ότι διαγνώστηκα θετικός» στον SARS-CoV-2, ανέφερε ο Γιούντα μέσω Twitter, προτρέποντας τους συμπολίτες του να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος, ο οποίος ήταν γιατρός προτού εκλεγεί, εγκαινίασε τις τελευταίες εβδομάδες δημόσια έργα σε διάφορες συνοικίες του Κίτο. Η πρωτεύουσα αποτελεί πλέον επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού στη λατινοαμερικάνικη χώρα.

Κατά το υπουργείο Υγείας, τις προηγούμενες 24 ώρες στην πόλη καταγράφηκαν 1.609 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, με το σύνολό τους να ανέρχεται στα 50.694.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version