Ισπανία: Κατά 95% μειώθηκε η κίνηση στα αεροδρόμια τον Απρίλιο

Το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης
Το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης AP

Πτώση άνω του 95% καταγράφηκε στα αεροδρόμια της Ισπανίας, ενώ σύμφωνα με τον Aena, είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πότε θα ανακάμψουν οι αερομεταφορές.

Ο ισπανικός κρατικός φορέας διαχείρισης αερολιμένων Aena ανακοίνωσε σήμερα πως η κυκλοφορία στο εσωτερικό του δίκτυο καταποντίστηκε με πτώση άνω του 95% τον Απρίλιο, έπειτα από μια πτώση 59,3% τον Μάρτιο, σημειώνοντας πως είναι δύσκολο να προβλέψει πότε θα ανακάμψουν οι αερομεταφορές.

Η κυκλοφορία άρχισε να επιβραδύνεται στα τέλη Φεβρουαρίου πριν καταγράψει ραγδαία πτώση τον Μάρτιο και κατρακυλήσει τον Απρίλιο, ανέφερε ο κρατικός φορέας τονίζοντας πως η κατάσταση γενικεύτηκε σε όλα τα αεροδρόμιά του, εντός και εκτός χώρας.

Η Aena, που επίσης διαχειρίζεται το αεροδρόμιο Λούτον στην Βρετανία, κατέγραψε καθαρά κέρδη 23,1 εκατομμυρίων ευρώ στο πρώτο τρίμηνο, μια βουτιά 83% από την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο καθώς ο κλάδος αερομεταφορών παραπαίει από τις επιπτώσεις του νέου κορονοϊού.

Η Aena δεν παρείχε καμία πρόβλεψη για το 2020 – ούτε αναφορικά με αριθμό επιβατών, ούτε για αποτελέσματα – επικαλούμενη την αβεβαιότητα λόγω της κρίσης της Covid-19 και τη δυσκολία να διαβλέψει πώς η κατάσταση θα εξελιχθεί.

Η εταιρεία τόνισε πως είχε 2,43 δισεκατομμύρια ευρώ σε πιστωτικά όρια και ρευστό και επιπλέον 495 εκατομμύρια ευρώ σε εμπορικά χρεόγραφα μέσω του Προγράμματος Ευρωπαϊκών Εμπορικών Χρεογράφων. Η Aena ήταν ο ευρωπαϊκός φορέας διαχείρισης αερολιμένων με τον μεγαλύτερο όγκο κίνησης επιβατών το 2019, με καταγεγραμμένους 293,4 εκατομμύρια ταξιδιώτες συνολικά.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ


Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αερομεταφορές, Ισπανία, Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network