Ισραήλ: Αρνείται να απελευθερώσει Παλαιστίνιο, μετά από απεργία πείνας 80 ημερών

Ισραήλ: Αρνείται να απελευθερώσει Παλαιστίνιο, μετά από απεργία πείνας 80 ημερών
Παλαιστίνια σε διαμαρτυρία υπέρ των απεργών πείνας, κρατούμενων του Ισραήλ, 2017 ap

Το Ισραήλ αρνείται να απελευθερώσει τον Παλαιστίνιο πατέρα έξι παιδιών ο οποίος βρίσκεται "στα πρόθυρα του θανάτου" μετά από απεργία πείνας. Κρατείται χωρίς να του έχουν αποδοθεί κατηγορίες από τον Ιούλιο.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να απελευθερώσει έναν Παλαιστίνιο κρατούμενο, του οποίου η ζωή κινδυνεύει, μετά από απεργία πείνας σχεδόν 80 ημερών.

Ο Μασέρ Αλ- Άκρα, πατέρας έξι παιδιών, 49 ετών, από χωριό της Δυτικής Όχθης της Παλαιστίνης, κρατείται σε “διοικητική κράτηση” από τη σύλληψή του τον Ιούλιο – μια πολιτική που χρησιμοποίησε το Ισραήλ για την κράτηση ύποπτων μαχητών χωρίς να αποδίδει κατηγορίες.

Οι ισραηλινές αρχές τον κατηγορούν ότι ανήκει στην Ισλαμική Τζιχάντ, ισχυρισμό που αρνείται ο κ. Άκρα.

Ομάδες δικαιωμάτων και πολιτικοί εκφράζουν την ανησυχία τους για την ταχεία επιδείνωση της υγείας του, με τον πατέρα έξι παιδιών να νοσηλεύεται σε Ιατρικό Κέντρο στο Ρεχοβότ από τον Σεπτέμβριο. Η σύζυγός του είπε ότι πίνει μόνο νερό και τώρα “είναι πολύ αδύναμος για να μιλήσει”.

Ο δικηγόρος του κ. Μασέρ Αλ- Άκρα υπέβαλε αίτηση έκτακτης ανάγκης στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ ζητώντας την απελευθέρωσή του, προειδοποιώντας ότι έχει ήδη υποστεί “μη αναστρέψιμη ζημία”.

Το δικαστήριο απέρριψε την έφεση , συμφωνώντας μόνο να μην παρατείνει τη διοικητική κράτηση.

“Διατρέχει τον κίνδυνο ξαφνικού θανάτου που θα μπορούσε να έρθει ανά πάσα στιγμή”, δήλωσε η σύζυγός του στο δικαστήριο, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

“Η απεργία πείνας άφησε τον Αλ-Άκρα στα πρόθυρα του θανάτου. Παρά την τρομερή του κατάσταση, το Ισραήλ επιμένει να έχει τον Αλ- Άκρα υπό κράτηση” , ανέφερε σε δήλωση η ισραηλινή ομάδα υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

“Είμαστε εναντίον της διοικητικής κράτησης. Δεν έχουν παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία εναντίον του” είπε ο Δρ Ahmad Tibi, μέλος του κοινοβουλίου του Ισραήλ που ήταν στην ακρόαση, δηλώνοντας ότι “ανησυχεί πολύ” για την κατάσταση του, αφού τον επισκέφτηκε πολλές φορές.

“Αυτό είναι αντιδημοκρατικό και αποτελεί πραγματικό κίνδυνο”, προσέθεσε.

Οι διοικητικοί κρατούμενοι δεν γνωρίζουν πότε θα απελευθερωθούν, καθώς ο ισραηλινός στρατός μπορεί να παρατείνει την απόφαση κράτησης επ ‘αόριστον.

Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Mohammad Shtayyeh ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή του.

Τη Δευτέρα, δεκάδες άνθρωποι, συμμετείχαν σε ένα συλλαλητήριο στην κατεχόμενη πόλη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης για να υποστηρίξουν τον Αλ- Άκρα, με παλαιστινιακές ομάδες να ζητούν να πραγματοποιηθούν περισσότερες διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Περισσότεροι από 350 Παλαιστίνιοι κρατούνται υπό διοικητικές εντολές κράτησης από τον Αύγουστο, συμπεριλαμβανομένων δύο ανηλίκων, σύμφωνα με τον Independent.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα