Ιταλία: Επεισόδια σε διαδήλωση αντιεμβολιαστών – Ρίψεις καρεκλών και νερού, φασιστικοί χαιρετισμοί

Ιταλία: Επεισόδια σε διαδήλωση αντιεμβολιαστών – Ρίψεις καρεκλών και νερού, φασιστικοί χαιρετισμοί
Εικόνα από τα επεισόδια αστυνομίας - αντιεμβολιαστών στη Ρώμη glomex

Ένταση σε κεντρική πλατεία της Ρώμης, μεταξύ αντιεμβολιαστών και αστυνομίας. Διαδηλωτές προσπάθησαν να ρίξουν αστυνομικά οχήματα και πέταξαν καρέκλες.

Ένταση επικράτησε μεταξύ αντιεμβολιαστών διαδηλωτών και αστυνομίας στην κεντρική πλατεία του Λαού της Ρώμης, το απόγευμα του Σαββάτου (09/10).

Στην κινητοποίηση παρεισέφρησαν και πάλι στοιχεία της ιταλικής ακροδεξιάς και μέλη νεοφασιστικών οργανώσεων. Δεν έλειψαν και οι απαγορευμένοι, φασιστικοί χαιρετισμοί.

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να ρίξουν τρία οχήματα της αστυνομίας και πέταξαν καρέκλες των καφέ μπαρ, σε όργανα της τάξης. Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση γκλομπ. Μπροστά από το κυβερνητικό Μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, η αστυνομία προχώρησε σε ρίψεις νερού.

Η ένταση αυξήθηκε όταν ακραίες ομάδες αντιεμβολιαστών θέλησαν να πραγματοποιήσουν πορεία στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, για την οποία δεν είχαν λάβει σχετική άδεια.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, στην Ιταλία θα μπει σε ισχύ το «πράσινο πάσο εμβολιασμένου», το οποίο θα είναι υποχρεωτικό για την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους, όπως θέατρα, κινηματογράφοι, γυμναστήρια, αλλά και σε όλους τους χώρους εργασίας.

Στο μεταξύ, το 80% των Ιταλών άνω των 12 ετών, έχει ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό του κύκλο κατά του κορονοϊού.

“Δεχτήκαμε φασιστική επίθεση”

Ομάδα διαδηλωτών εισήλθε και στα κεντρικά γραφεία του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας, Cgil. Προκάλεσαν καταστροφές και φώναξαν συνθήματα κατά του γραμματέα του συνδικάτου, Μαουρίτσιο Λαντίνι. Θεωρούν ότι πρέπει να «απολογηθεί», επειδή συμφώνησε με την εφαρμογή του πράσινου πάσου εμβολιασμένου, από τις 15 Οκτωβρίου.

«Δεχθήκαμε μια φασιστική επίθεση αντιεμβολιαστών. Αντιστεκόμαστε στην επίθεση αυτή κατά της δημοκρατίας και όλων των εργαζομένων», δήλωσε ο Λαντίνι.

«Κανείς δεν μπορεί να ελπίζει ότι η χώρα μας θα γυρίσει πίσω, στην εικοσαετία του φασιστικού καθεστώτος», πρόσθεσε ο Ιταλός συνδικαλιστής.

Την επίθεση κατά του ιταλικού συνδικάτου Cgil καταδίκασε απερίφραστα και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, ο οποίος τόνισε:

«Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στηρίζουν με καθοριστικό τρόπο την δημοκρατία και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Δεν μπορεί να γίνει δεκτός κανένας εκφοβισμός σε βάρος τους. Πρέπει να τους απορρίψουμε με απόλυτη αποφασιστικότητα».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα