Κοροναϊός στην Ιταλία: Κολεξιόν του Αρμάνι “κεκλεισμένων των θυρών”

Κοροναϊός στην Ιταλία: Κολεξιόν του Αρμάνι “κεκλεισμένων των θυρών”
Instagram

Στο κλείσιμο του σόου ο ίδιος ο Giorgio Armani ακολούθησε τα μοντέλα, κάνοντας νεύματα ευγνωμοσύνης και χαιρετώντας ένα κοινό... το οποίο ήταν απόν.

Την περασμένη Κυριακή, παρουσιάστηκε στο Μιλάνο κολεξιόν διάσημου οίκου μόδας «κεκλεισμένων των θυρών»: ήταν το show Φθινόπωρο-Χειμώνας 2020 του Giorgio Armani, στο κλείσιμο της φετινής Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου, η οποία εγκαινιάστηκε στις 18 Φεβρουαρίου.

Ο Giorgio ανακοίνωσε νωρίς το πρωί της Κυριακής τη μη παρουσία κοινού, λέγοντας ότι η απόφαση ελήφθη προς «υποστήριξη των εθνικών προσπαθειών για την προστασία της δημόσιας υγείας» λόγω της έξαρσης του κοροναϊού στην Ιταλία και για να προστατευθούν οι προσκεκλημένοι εμποδίζοντάς τους να παραστούν σε «χώρους με πλήθος». Το show θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν με live streaming στον ιστότοπο του οίκου καθώς και στις σελίδες του στο Instagram και Facebook. Δυνατότητα γεύσης δίνει μόνον ένα βίντεο το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα ο οίκος και κάποιες φωτογραφίες.

Τα μοντέλα βάδισαν σε μια υπερυψωμένη τετράγωνη πασαρέλα γύρω από μια κεντρική δομή που χρησιμοποιούσε μπλε κινούμενα φώτα για να μιμείται τους ρυτιδισμούς του νερού σε μια λιμνούλα και σχήματα που έμοιαζαν με φυτά και μορφές σε σχήμα πετάλων λουλουδιών τα οποία κρέμονταν από το ταβάνι.

Ο Armani επανερμήνευσε μεγαλοπρεπή κοστούμια λογοτεχνικών ηρώων – εστιάζοντας σε γυναίκες -, ενσωματώνοντας επωμίδες, μικρού μεγέθους τζάκετ με κούμπωμα ψηλά και φουφούλες, χωμένες σε μπότες.

Αν και κυριαρχούσε στην κολεξιόν το μαύρο χρώμα, εντούτοις ήταν πιο φωτεινό με επιπλέον πινελιές ροζ, πράσινου του κιτρολέμονου και μπλε, καθώς και με στολίδια με χάντρες ή φτερά.

«Ο διάλογος μεταξύ της αντρικής και γυναικείας γκαρνταρόμπας λαμβάνει χώρα σε μια ατμόσφαιρα εμποτισμένη με ήπιο ρομαντισμό» δήλωσε ο Giorgio Armani.

Στο τέλος του show, 12 μοντέλα – Κινέζες – εμφανίστηκαν στην πασαρέλα, φορώντας παλιές κρεασιόν του Armani από τις Spring Privé κολεξιόν του 2009 και 2019 (και οι δύο είχαν σχεδιαστικές αναφορές στον κινεζικό πολιτισμό). Πρόθεση της επιλογής ήταν να αποτελέσει «μήνυμα αγάπης» προς την χώρα όπου ξέσπασε για πρώτη φορά η δράση του κοροναϊού και όπου έχουν αναφερθεί οι περισσότεροι ασθενείς και νεκροί.

Στο κλείσιμο, ο ίδιος ο Giorgio Armani ακολούθησε τα μοντέλα, κάνοντας νεύματα ευγνωμοσύνης και χαιρετώντας ένα κοινό… το οποίο ήταν απόν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα