Κορονϊός – Μεξικό: Στους 33 οι νέοι θάνατοι, ανησυχία για τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων

Κορονϊός – Μεξικό: Στους 33 οι νέοι θάνατοι, ανησυχία για τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων
AP Photo/Rebecca Blackwell

Την ανησυχία του πως ο αριθμός των κρουσμάτων από κορονοϊό στο Μεξικό μπορεί να είναι πολύ πολλαπλάσιος των 3.181 επιβεβαιωμένων μέχρι στιγμής, εξέφρασε δημόσια ο Υφυπουργός Υγείας της χώρας.

Οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό στο Μεξικό ενδέχεται να είναι ακόμη και πάνω από 26.000, εκτίμησε με δηλώσεις του ο υφυπουργός Υγείας της χώρας της Κεντρικής Αμερικής, Ούγο Λόπες-Γκατέλ.

Ο υφυπουργός έκανε τη δήλωση αυτή λίγη ώρα αφού ανακοινώθηκε πως διαπιστώθηκαν 33 νέοι θάνατοι ασθενών και επιβεβαιώθηκαν 396 νέα κρούσματα, με το σύνολό τους να ανέρχεται πλέον σε 3.181.

Πέραν όμως των κρουσμάτων που έχουν επιβεβαιωθεί με διαγνωστικές εξετάσεις, υπάρχουν κατά πάσα πιθανότητα πολλοί φορείς του ιού που δεν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα ή δεν έχει διαγνωστεί η μόλυνσή τους, πρόσθεσε

Η πανδημία ενδέχεται να πάρει προσλάβει έκταση ακόμη και “οκτώ φορές μεγαλύτερη” από αυτή που αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία, τόνισε ο Λόπες-Γκατέλ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, μιλώντας περί ως ακόμη και 26.500 κρουσμάτων.

Παράλληλα οι μεξικανικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι 60 στελέχη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 σε δύο κέντρα υγείας, ένα λίγο έξω από τη Σιουδάδ δε Μέχικο και ένα στην Μπάχα Καλιφόρνια Σουρ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα