Κορονοϊός: Εφτά εργαζόμενοι της Amazon νεκροί – Άγνωστος ο αριθμός των κρουσμάτων

Κορονοϊός: Εφτά εργαζόμενοι της Amazon νεκροί – Άγνωστος ο αριθμός των κρουσμάτων
Η εταιρεία Amazon AP Photo/Michel Spingler

Εργάτης στις αποθήκες της Amazon στην Ιντιανάπολις είναι ο έβδομος νεκρός εργαζόμενος της εταιρείας εξαιτίας του κορονοϊού.

Ακόμη ένας θάνατος εργαζομένου της Amazon εξαιτίας του COVID-19 έγινε γνωστός. Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν εργάτης στις αποθήκες της εταιρείας στην Ιντιανάπολις και είναι ο έβδομος συνολικά στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το “The Verge“, οι ανησυχίες είναι μεγάλες, καθώς δεν υπάρχει επαρκή ενημέρωση από την εταιρεία στους εργαζομένους της για τα κρούσματα και τους θανάτους. Μάλιστα, πολλοί έμαθαν τον θάνατο του συναδέλφου τους μέσα από φήμες.
 

Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος των παγκόσμιων επιχειρήσεων της Amazon, Ντέιβ Κλαρκ, ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του ότι τα στατιστικά των κρουσμάτων δεν είναι ένας “χρήσιμος αριθμός”. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας τόνισε ότι οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για τον θάνατο στις 30 Απριλίου.

Τον Μάρτιο οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη ενημέρωσή τους, όταν ένας συνάδελφός τους είναι θετικός στον κορονοϊό. Έτσι, η Amazon για να κατευνάσει τις αντιδράσεις πλέον στέλνει γενικόλογα μηνύματα, όπως “αναφέρθηκαν πολλαπλά νέα κρούσματα”.

Η Amazon αποφάσισε να διατηρήσει τις λειτουργίες της εν μέσω πανδημίας προσλαμβάνοντας 175.000 νέους εργαζομένους εξαιτίας του αυξανόμενου φόρτου εργασίας. Αφού σταμάτησε προσωρινά τις παραδόσεις μη απαραίτητων αγαθών, οι απαγορεύσεις έχουν πλέον αρεί και οι χρόνοι παράδοσης έχουν αρχίσει να πέφτουν στα προ-πανδημικά επίπεδα.

Αρκετοί ανησυχούν για τις συνθήκες στις αποθήκες της Amazon, ενώ η εταιρεία απέλυσε εργαζομένους που έθεσαν ζητήματα ασφαλείας. Η εταιρεία πήρε νέα μέτρα, όπως θερμομέτρηση και μάσκες προστασίας, όμως οι εργαζόμενοι επιμένουν ότι οι συνθήκες είναι τέτοιες που δεν επιτρέπεται να εφαρμοστούν τα απαραίτητα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα