Κορονοϊός – Ιταλία: Νέο ρεκόρ με πάνω από 40.000 κρούσματα

Κορονοϊός – Ιταλία: Νέο ρεκόρ με πάνω από 40.000 κρούσματα
Τεστ κορονοϊού στην Ιταλία AP

Άλλα 40.902 κρούσματα καταγράφηκαν στην Ιταλία, ενώ ακόμη 550 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω κορονοϊού.

Άλλα 40.902 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στην Ιταλία, ενώ 550 ακόμη άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Συνολικά έγιναν 254.908 διαγνωστικά τεστ. Την περασμένη Πέμπτη σημειώθηκαν 636 θάνατοι και καταγράφηκαν 37.978 κρούσματα. Κάθε εκατό τεστ, δεκαέξι πολίτες προέκυψαν θετικοί την Παρασκευή, αλλά η μείωση του πανιταλικού δείκτη μετάδοσης στο 1,4, θεωρείται μια πρώτη, καλή είδηση.

Συνολικά, στις μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 3.230 άνθρωποι, 60 περισσότεροι από χθες. Στους δε νοσοκομειακούς θαλάμους βρίσκονται 30.914 ασθενείς, 1.041 περισσότεροι από το περασμένο εικοσιτετράωρο.

Οι περιοχές με τα περισσότερα περιστατικά είναι η Λομβαρδία (10.635), το Πεδεμόντιο (5.258), η Καμπανία (4.079) και το Βένετο (3.605), όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας ζητά από τους Ιταλούς πολίτες “να παραμένουν σπίτι όσο περισσότερο μπορούν και να αποφεύγον συναντήσεις με άτομα εκτός του στενού οικογενειακού κύκλου”.

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, ανακοίνωσε ότι από την Παρασκευή, και οι περιφέρειες της Καμπανίας (με πρωτεύουσα την Νάπολη) και της Τοσκάνης (με πρωτεύουσα την Φλωρεντία), συμπεριλαμβάνονται στις “κόκκινες ζώνες”, με αυστηρές απαγορεύσεις που ισοδυναμούν σε τοπiκά lockdown.

Ο Βάλτερ Ριτσιάρντι, τέλος, σύμβουλος του Σπεράντσα, τόνισε ότι “καθοριστικής σημασίας θα είναι οι επόμενες δυο με τρεις εβδομάδες, διότι, ανάλογα με την πορεία της επιδημίας, μπορεί να χαλαρώσουν ή και να αυστηροποιηθούν τα μέχρι τώρα μέτρα. Όλα θα εξαρτηθούν από την συμπεριφορά των Ιταλών πολιτών”, πρόσθεσε.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα