Κορονοϊός: Πάνω από 18.000 κρούσματα και 250 νεκροί στη Γαλλία

Κορονοϊός: Πάνω από 18.000 κρούσματα και 250 νεκροί στη Γαλλία
Κορονοϊός στη Γαλλία. Γονατισμένη γιατρός AP

Στην πέμπτη θέση παγκοσμίως η χώρα με 2,42 εκατομμύρια μολύνσεις κορονοϊού. Πλησιάζουν τις 60.000 οι νεκροί συνολικά.

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας κατέγραψαν τις προηγούμενες 24 ώρες 18.254 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ παράλληλα 258 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ο διευθυντής, δημόσιας υγείας Ζερόμ Σαλομόν.

Με πάνω από 2,42 εκατομμύρια μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό, η Γαλλία καταλαμβάνει την πέμπτη θέση παγκοσμίως ως προς την εξάπλωση της πανδημίας σε απόλυτους αριθμούς. Στην ίδια θέση της παγκόσμιας μακάβριας κατάταξης την τοποθετούν και οι 59.619 νεκροί εξαιτίας της COVID-19 που έχει καταγράψει.

Ο μέσος όρος της εβδομάδας ανήλθε σε 383 θανάτους και σε 12.764 μολύνσεις ημερησίως. Ο αριθμός κρουσμάτων που ανακοινώθηκε χθες ήταν ο υψηλότερος από την 20ή Νοεμβρίου.

Τα δεδομένα αυτά δημοσιοποιήθηκαν την ημέρα που μονοπώλησε την επικαιρότητα στη χώρα η μόλυνση από τον νέο κορονοϊό του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και η ανησυχία για άλλους ευρωπαίους ηγέτες.

Ο Σαλομόν μίλησε για «ανησυχητική εξέλιξη» της κατάστασης, μία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, τονίζοντας ότι ο ρυθμός αναπαραγωγής (R0) του ιού αυξήθηκε και πάλι πάνω από το ένα (στο 1,03), με άλλα λόγια ξεπέρασε το επίπεδο που απαιτείται για να περιορίζεται σταδιακά η εξάπλωση.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα