Κορονοϊός: Πόσα δισεκατομμύρια έχουν χάσει οι αεροπορικές εταιρίες

Κορονοϊός: Πόσα δισεκατομμύρια έχουν χάσει οι αεροπορικές εταιρίες
Καθηλωμένα αεροσκάφη στο Κάνσας Σίτι AP Photo/Charlie Riedel, File

Κλειστά σύνορα, διεθνείς πτήσεις που ακυρώνονται, καθηλωμένα αεροπλάνα. Εν μέσω κορονοϊού οι οικονομικές απώλειες των αεροπορικών εταιριών είναι τεράστιες.

Κατά 314 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν αυξηθεί οι εκτιμώμενες οικονομικές απώλειες για τις αεροπορικές εταιρίες εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού που έπληξε τις διεθνείς αερομεταφορές. Ο απολογισμός της ζημιάς που έχει υποστεί ο συγκεκριμένος κλάδος είναι αυξημένος κατά 25% συγκριτικά με την αμέσως προηγούμενη εκτίμηση, καθώς καθυστερεί πάρα πολύ η αποκατάσταση των διεθνών πτήσεων.

Σύμφωνα με τα νούμερα της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA) στις 24 Μαρτίου προβλέπονταν απώλειες 252 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αντιπροσωπεύοντας ένα ποσοστό μείωσης 55% στα επιβατικά έσοδα των αεροπορικών εταιριών σε αντιπαραβολή με ό,τι ίσχυε το 2019.

Ειδικότερα δε οι κινεζικές αεροπορικές εταιρίες ανέφεραν συνολική απώλεια εσόδων 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς. Μόνο τον Φεβρουάριο οι αεροπορικές εταιρίες στην Κίνα είχαν απώλειες 1.5 δισ. σε δολάρια.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα