Κυριακίδου: Σημαντική η ανάπτυξη θεραπευτικών σχημάτων στην αντιμετώπιση του κορονοϊού

Κυριακίδου: Σημαντική η ανάπτυξη θεραπευτικών σχημάτων στην αντιμετώπιση του κορονοϊού
Η Επίτροπος Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου AP

Η Στέλλα Κυριακίδου αναφέρθηκε στη σημασία που έχουν τα θεραπευτικά σχήματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τη σημασία που έχουν τα θεραπευτικά σχήματα στην αντιμετώπιση του κορονοϊού υπογράμμισε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Πάνω από το 30% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ έχει λάβει πρώτη δόση εμβολίου, ενώ για τη δεύτερη δόση το ποσοστό πλησιάζει το 12% σημείωσε η κ. Κυριακίδου εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «μπορούμε τώρα να κοιτάξουμε μπροστά με περισσότερη αισιοδοξία και εμπιστοσύνη ότι μπορούμε να είμαστε σε θέση να επιτύχουμε τον στόχο εμβολιασμού του 70% του ενήλικου πληθυσμού ήδη από τον Ιούλιο».

Ωστόσο, η Ευρωπαία Επίτροπος ανέφερε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι τα εμβόλια δεν μπορούν να είναι η μοναδική απάντηση στην COVID-19 τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό παράλληλα με τα εμβόλια να ενταθούν οι εργασίες για θεραπευτικά σχήματα. Επισήμανε ότι μέχρι τον Οκτώβριο, ο στόχος είναι να έχουν αναπτυχθεί και να εξουσιοδοτηθεί τρία θεραπευτικά σχήματα και πιθανόν δύο ακόμη μέχρι το 2021. Η Στέλλα Κυριακίδου έκανε λόγο για «φιλόδοξο, αλλά εφικτό» στόχο τονίζοντας παράλληλα τον σημαντικό ρόλο που παίζει η συνεργασία σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμπληρώνει σήμερα την επιτυχή στρατηγική της ΕΕ για τα εμβόλια με μία στρατηγική που αφορά σε θεραπευτικά σχήματα για την COVID-19. Η σημερινή στρατηγική καλύπτει πλήρως τον κύκλος ζωής φαρμάκων: από την έρευνα, την ανάπτυξη και την παρασκευή έως την προμήθεια.

Είναι μέρος της ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, στην οποία όλες οι χώρες της ΕΕ προετοιμάζονται και ανταποκρίνονται μαζί στις κρίσεις υγείας διασφαλίζοντας τη διαθεσιμότητα προσιτών και καινοτόμων ιατρικών προμηθειών, συμπεριλαμβανομένων των θεραπευτικών σχημάτων που απαιτούνται για τη θεραπεία του COVID-19.

Η στρατηγική περιλαμβάνει σαφείς δράσεις και στόχους, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης τριών νέων θεραπευτικών για θεραπεία της COVID-19 έως τον Οκτώβριο του 2021 και πιθανώς δύο ακόμη μέχρι το τέλος του έτους. Συγκεκριμένα μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται. για παράδειγμα. επενδύσεις 90 εκατ. ευρώ σε μελέτες πληθυσμού και κλινικές δοκιμές για να δημιουργία δεσμών μεταξύ παραγόντων κινδύνων και αποτελεσμάτων για την υγεία για την περαιτέρω ενημέρωση της πολιτικής δημόσιας υγείας και της κλινικής διαχείρισης, συμπεριλαμβανομένων των ασθενών με μακρά COVID».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα