Lufthansa: Κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, αλλά δεν θα χαθεί

Lufthansa: Κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, αλλά δεν θα χαθεί
Αεροσκάφος της Lufthansa (AP Photo/Michael Probst) AP

Η κρίση του κορονοϊού προκάλεσε απίστευτη οικονομική ζημιά στην Lufthansa την οποία διασώζουν τα κεφάλαια της γερμανικής κυβέρνησης.

O κολοσσός των αερομεταφορών, η Lufthansa, ουσιαστικά κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος τους πρώτους τρεις μήνες του έτους λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

Η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε το οικονομικό αποτέλεσμά της για το πρώτο τρίμηνο του έτους το οποίο είναι καταστροφικό αφού “έδειξε” συνολικές ζημιές που φτάνουν τα 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ!

Για να έχετε μία εικόνα της ζημιάς, οι αντίστοιχες απώλειες του πρώτου τριμήνου για το 2019 (το πρώτο τρίμηνο κάθε έτους θεωρείται “κακό” για όλες τις αεροπορικές εταιρίες) ήταν μόλις 342 εκατομμύρια.

H Lufthansa πάντως δεν θα χαθεί, το αντίθετο. Μόλις τη Δευτέρα συμφωνήθηκε με τη γερμανική κυβέρνηση να υπάρξει ένα σχέδιο “διάσωσης” το οποίο θα ανέρχεται στα 9 δισεκατομμύρια ευρώ. Για το εν λόγω πακέτο έχει ήδη εξασφαλιστεί και το οκ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απομένει και το οκ των μετόχων το οποίο αναμένεται να δοθεί μέχρι το τέλος του μήνα. Με τη συμφωνία το γερμανικό δημόσιο θα πάρει το 20% των μετοχών της εταιρίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα