Μακρόν για τρομοκρατική επίθεση στην Αυστρία: “Η Ευρώπη θρηνεί”

Μακρόν για τρομοκρατική επίθεση στην Αυστρία: “Η Ευρώπη θρηνεί”
Ο Εμανουέλ Μακρόν AP

Η πρόσφατα "χτυπημένη" από θρησκευτικούς φανατισμούς Γαλλία έδειξε τη συμπαράστασή της στην Αυστρία. Το μήνυμα του Εμανουέλ Μακρόν για την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη.

Την υποστήριξή του στην Αυστρία και τα επτά θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μέσω δημοσίευσης στο Twitter.

“Η Ευρώπη θρηνεί. Ένας από εμάς χτυπήθηκε σκληρά από την ισλαμική τρομοκρατία. Οι σκέψεις μας βρίσκονται στα θύματα, τις οικογένειές τους, στις ζωές που καταστράφηκαν. Η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό της Αυστρίας και είναι έτοιμη να παράσχει υποστήριξη”, έγραψε ο Μακρόν.

Υπενθυμίζεται πως η Γαλλία τον τελευταίο καιρό μετράει τις πληγές της έπειτα από τη σοκαριστική δολοφονία του Γάλλου εκπαιδευτικού Σαμουέλ Πατί, τον οποίο αποκεφάλισε ένας 18χρονος ισλαμιστής επειδή είχε δείξει στους μαθητές του τα σκίτσα του πρωφήτη Μωάμεθ που είχε δημοσιεύει πριν απο λίγα χρόνια το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, μιλώντας για την ελευθερία της έκφρασης. Αλλά και από την επίθεση με θρησκευτικά-τρομοκρατικά κίνητρα, εναντίον πολιτών στον Καθεδρικό ναό της Νίκαιας, την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, όταν πάλι μία γυναίκα αποκεφαλίστηκε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα