New York Times: Η Ουκρανία πίσω από τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα

New York Times: Η Ουκρανία πίσω από τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα
Ντάρια Ντούγκινα Youtube

Κατά τους New York Times, η CIA κατέδειξε ότι η δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα στη Μόσχα εγκρίθηκε από την ουκρανική κυβέρνηση.

H oυκρανική κυβέρνηση ενέκρινε και πιθανότατα οργάνωσε τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα, κόρη Ρώσου εθνικιστή στη Μόσχα, τον περασμένο Αύγουστο.

Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ μετά από ενδελεχή έρευνα σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times το οποίο κάνει εδώ και ώρες το γύρο του κόσμου.

Οι Αμερικανοί ιθύνοντες μάλιστα εκφράζουν φόβους ότι τέτοιου είδους επιθέσεις μπορεί να βαθύνουν τη σύγκρουση Ουκρανίας-Ρωσίας ενώ την ίδια ξεκαθαρίζουν ότι οι ίδιοι δεν συμμετείχαν στην εν λόγω επιχείρηση.

Οι ίδιες πηγές, κατά το ρεπορτάζ, σημείωναν ότι εφόσον οι ΗΠΑ ερωτούνταν για την επιχείρηση, δεν θα έδιναν τη συγκατάθεσή τους.

Είναι πάντως γεγονός ότι η ουκρανική πλευρά είχε αρνηθεί τον Αύγουστο την οποιαδήποτε εμπλοκή της στη δολοφονία, στάση που κράτησαν και τώρα μετά τις αποκαλύψεις και τις σχετικές ερωτήσεις των αξιωματούχων της CIA.

Οπως, τέλος, σημειώνεται στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των New York Times, οι αμερικανοί αξιωματούχοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την έλλειψη διαφάνεις της Ουκρανίας σχετικά με τα στρατιωτικά σχέδια της και ιδιαίτερα αυτά σε ρωσικό έδαφος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα