Ο Πούτιν πάει σινεμά: Εντολή για προπαγανδιστικά ντοκιμαντέρ στους ρωσικούς κινηματογράφους

Βλαντίμιρ Πούτιν
Βλαντίμιρ Πούτιν AP

Εντολή προς την κυβέρνηση να οργανώσει προβολές ντοκιμαντέρ στους κινηματογράφους, με θέμα την "ειδική στρατιωτική επιχείρηση" στην Ουκρανία, έδωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε σήμερα εντολή στην κυβέρνησή του να οργανώσει έως τον Φεβρουάριο, προβολές σε κινηματογραφικές αίθουσες «ταινιών ντοκιμαντέρ» σχετικά με την επίθεση των δυνάμεων της Μόσχας στην Ουκρανία.

«Προς το Υπουργείο Πολιτισμού να υποβάλει προτάσεις για την εξασφάλιση της προβολής εγχώριων ταινιών ντοκιμαντέρ στα κινηματογραφικά δίκτυα με θέματα που σχετίζονται με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση, την καταπολέμηση της εξάπλωσης της νεοναζιστικής και νεοφασιστικής ιδεολογίας», αναφέρεται σε μήνυμα που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

ADVERTISING

Η Ρωσία έχει δικαιολογήσει την επίθεσή της στην Ουκρανία με το πρόσχημα της «αποναζιστικοποίησης» της χώρας, ενώ το Κρεμλίνο κατηγορεί τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τις αρχές του Κιέβου για σύμπλευση με υπερεθνικιστικούς κύκλους.

Η Μόσχα παρουσιάζει επίσης την επίθεσή της ως σύγκρουση με τη Δύση, επειδή προμηθεύει το Κίεβο με όπλα κρίσιμης σημασίας.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από αρκετές αποτυχίες που υπέστη ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τους τελευταίους μήνες την περιοχή του Χαρκόβου στα βορειοανατολικά και την πόλη της Χερσώνας στα νότια.

Χθες Δευτέρα, ο ρωσικός στρατός αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι δέχθηκε ένα ιδιαίτερα θανατηφόρο πλήγμα κατά των στρατευμάτων του στην ανατολική ουκρανική πόλη Μακίιβκα, από το οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 63 Ρώσοι στρατιώτες.

Η Ρωσία έχει ήδη περάσει πολλούς νόμους για να ελέγξει τη συζήτηση γύρω από την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως ονομάζει τον πόλεμο.

Συγκεκριμένα, ο νόμος τιμωρεί αυστηρά όποιον διαδίδει «ψέματα», κατά την άποψη των δικαστηρίων, για τις ένοπλες δυνάμεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πούτιν, Πόλεμος στην Ουκρανία, Ρωσία, Ουκρανία, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
SHARE:

24Media Network