Ομολόγια πράκτορα: Η ΜΙΤ ήθελε να δολοφονήσει Κούρδισσα πολιτικό στην Αυστρία

Ομολόγια πράκτορα: Η ΜΙΤ ήθελε να δολοφονήσει Κούρδισσα πολιτικό στην Αυστρία
facebook

Yπέρ το δέον προκλητικές οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν σχεδιάσει να δολοφονήσουν πολιτικό κουρδικής καταγωγής επί αυστριακού εδάφους.

Oι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες σχεδίαζαν να δολοφονήσουν την αυστριακή-με κουρδική καταγωγή-πολιτικό Μπέριβαν Αρσλάν επί αυστριακού, μάλιστα, εδάφους.

Σύμφωνα με όσα κατάθεσε επίσημα στις αρχές της χώρας ένας τουρκικής καταγωγής Ιταλός, ο Φεϊγιάζ Ο, η δολοφονία θα λάμβανε χώρα, όπως προβλεπόταν, τον Αύγουστο από τον ίδιο.

Για το σκοπό αυτό μάλιστα είχε νοικιάσει δωμάτιο σε αυστριακό ξενοδοχείο όπου θα περίμενε το θύμα του να έρθει έτσι ώστε να προχωρήσει στην αποτρόπια πράξη, κατόπιν εντολής της MIT.

Τελικά όμως οι αυστριακές αρχές κινήθηκαν πιο γρήγορα και συνέλαβαν τον Φεϊγιάζ ο οποίος ομολόγησε ότι δούλευε για λογαριασμό της MIT.

Η Αρσλάν, μέλος των Πρασίνων της Αυστρίας στοχοποιήθηκε κυρίως και δύο λόγους. Πρώτον γιατί υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Κούρδων, αποκαλύπτοντας, παράλληλα, τις τουρκικές παραβιάσεις και δεύτερον διότι είχε καταγγείλει ότι πράκτορες της ΜΙΤ δρουν επί αυστριακού εδάφους, ακόμα και μέσα στην πρωτεύουσα, Βιέννη.

Προκύπτει, άρα, ότι η ΜΙΤ είχε λόγους να θέλει να την βγάλει από τη μέση, κάτι που όμως δεν κατάφερε. Για το ζήτημα θα τοποθετηθεί επισήμως και η κυβέρνηση Κουρτς όταν τελειώσουν οι σχετικές έρευνες.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα