Πάπας Φραγκίσκος: Να υποστηρίζετε τα παιδιά σας αν είναι γκέι

Πάπας Φραγκίσκος: Να υποστηρίζετε τα παιδιά σας αν είναι γκέι
Ο Πάπας Φραγκίσκος Andrew Medichini / ASSOCIATED PRESS

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας κάλεσε τους γονείς να στέκονται στο πλευρό των ομοφυλόφιλων παιδιών τους.

Με στήριξη και όχι αποδοκιμασία πρέπει να συμπεριφέρονται οι γονείς στο άκουσμα ότι τα παιδιά τους είναι ομοφυλόφιλα, δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Όπως γράφει το Reuters, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, μιλώντας σε πιστούς, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι γονείς, μεγαλώνοντας τα παιδιά τους.

“Σκέφτομαι τους γονείς των οποίων τα παιδιά αντιμετωπίζουν δυσκολίες, τους γονείς των οποίων τα παιδιά έχουν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό. Σκέφτομαι το πώς να το διαχειριστούν αυτό και να είναι στο πλευρό των παιδιών και όχι να κρυφτούν πίσω από μία στάση αποδοκιμασίας. Ποτέ μην αποδοκιμάζετε ένα παιδί”, είπε χαρακτηριστικά ο Ποντίφικας.

Υπενθυμίζεται ότι και στο παρελθόν, ο Πάπας είχε υποστηρίξει πως τα ομοφυλόφιλα άτομα έχουν δικαίωμα να γίνονται αποδεκτά από τις οικογένειές τους, ως παιδιά, όσο και ως αδέλφια.

Είχε δε επισημάνει ότι αν και η εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχθεί τον γάμο μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου, είναι δυνατόν αυτή να υποστηρίξει τους νόμους για σύμφωνα συμβίωσης που στοχεύουν στο να δοθούν στα ομοφυλόφιλα άτομα ίσα δικαιώματα σε ζητήματα όπως η σύνταξη, η υγειονομική περίθαλψη και τα κληρονομικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version