Παραίτηση Τζόνσον - Κομισιόν: Οι πολιτικές εξελίξεις δεν αλλάζουν τη θέση μας για το πρωτόκολλο της Β. Ιρλανδίας

Κομισιόν
Κομισιόν ISTOCK

Καμμία αλλαγή στην προσέγγιση της ΕΕ όσον αφορά το Πρωτόκολλο της Β. Ιρλανδίας, που αποτελεί μέρος της συμφωνίας για το Brexit, δεν θα σημειωθεί μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη Μ. Βρετανία με την παραίτηση Τζόνσον.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε σήμερα να σχολιάσει σχετικά με την παραίτηση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, σημειώνοντας ότι η στάση της όσον αφορά το αδιέξοδο για τη Βόρεια Ιρλανδία μετά το Brexit δεν θα επηρεαστεί από τις πολιτικές εξελίξεις στη Βρετανία.

"Όσον αφορά τα γεγονότα στο Ηνωμένο Βασίλειο (...) δεν έχουμε να κάνουμε κάποιο σχόλιο για δημοκρατικές διαδικασίες σε τρίτες χώρες", δήλωσε εκπρόσωπος του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ.

ADVERTISING

Άλλος εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στην προσέγγιση της ΕΕ όσον αφορά το Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας που αποτελεί μέρος της συμφωνίας για το Brexit που συνήφθη ανάμεσα στη Βρετανία και την ΕΕ.

"Από την πλευρά μας, οι πολιτικές εξελίξεις δεν αλλάζουν τη θέση μας για το πρωτόκολλο ή τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε με τους Βρετανούς ομολόγους μας για τη Βόρεια Ιρλανδία", σημείωσε.

"Η θέση μας είναι ότι πρέπει να αναζητήσουμε λύσεις όσον αφορά την εφαρμογή του πρωτοκόλλου", συνέχισε.

Η κυβέρνηση Τζόνσον έχει προτείνει νομοθεσία που θα επιτρέπει στη Βρετανία να καταργήσει κάποιους από τους κανόνες που διέπουν το εμπόριο με τη Βόρεια Ιρλανδία μετά το Brexit και η οποία έλαβε μια πρώτη έγκριση από το κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα.

Η ΕΕ δηλώνει ότι το νομοσχέδιο αυτό παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

Με το Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας, οι Βρυξέλλες και το Λονδίνο επεδίωξαν να αποτρέψουν την επιστροφή ενός σκληρού συνόρου ανάμεσα στη Βόρεια Ιρλανδία και την χώρα μέλος της ΕΕ Ιρλανδία, διατηρώντας την βρετανική επαρχία εντός της ενιαίας αγοράς της ΕΕ για τα αγαθά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μπόρις Τζόνσον, Κομισιόν, Ιρλανδία, Brexit, Μεγάλη Βρετανία
SHARE:

24Media Network