Πυρκαγιές στη Χιλή: Ένας νεκρός και 5 τραυματίες – Δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς

Πυρκαγιές στη Χιλή: Ένας νεκρός και 5 τραυματίες – Δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς
Φωτιά στη Χιλή Jorge Reyes, Aton Chile via AP

Ένας νεκρός, 5 τραυματίες και 46 κατεστραμμένες κατοικίες είναι ο απολογισμός της φωτιάς που πλήττει το Σαντιάγο της Χιλής τις τελευταίες ημέρες. Σε κόκκινο συναγερμό αρκετές περιοχές γύρω από την πρωτεύουσα.

Πυρκαγιές που πλήττουν το Σαντιάγο της Χιλή τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του, πέντε να τραυματιστούν και 46 κατοικίες να καταστραφούν ολοσχερώς.

Όπως ανακοίνωσε η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων (ONEMI) του υπουργείου Εσωτερικών την Τρίτη (13/12)., απανθρακώθηκαν 6.500 στρέμματα.

Στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε η ONEMI διευκρίνισε ότι η πυρκαγιά στην κοινότητα Μελιπίγια στο Σαντιάγο, που ξέσπασε τη Δευτέρα (12/12) εξακολουθεί να μην έχει τεθεί υπό έλεγχο και τουλάχιστον 184 πολίτες έμειναν άστεγοι.

Ο υπουργός Γεωργίας, Εστέμπαν Βαλενσουέλα, εξήγησε πως το 52% των πυρκαγιών στη Χιλή εκδηλώθηκε εξαιτίας αμέλειας ή ατυχημάτων, το 12% είχε άγνωστη αιτία ή ερευνάται, και μόλις το 1% οφειλόταν σε φυσικά αίτια ενώ τόνισε πως το 35% των πυρκαγιών αποδίδεται σε εμπρησμούς.

Οι εμπρηστές «δεν είναι δυνατόν να μείνουν ατιμώρητοι», τόνισε ο κ. Βαλενσουέλα, απαιτώντας η εισαγγελία να «αναλάβει δράση», να μην υπάρξει «ατιμωρησία».

Σημειώνεται ότι οι δασικές πυρκαγιές την τρέχουσα περίοδο έχουν ήδη απανθρακώσει πάνω από 40.000 στρέμματα εκτάσεων με βλάστηση και απειλούν αρκετές κοινότητες.

Τομείς στο κεντρικό τμήμα της χώρας, συμπεριλαμβανομένων της πρωτεύουσας Σαντιάγο, της Βαλπαραΐσο, της Ο’ Χίγκινς και της Μάουλε κηρύχθηκαν σε κόκκινο συναγερμό τα τελευταία 24ωρα.

Τη Δευτέρα (11/12), η υπουργός Εσωτερικών Καρολίνα Τοά εξέφραζε ανησυχία για το ότι «παρά τον κίνδυνο, προβάλλεται αντίσταση στις συστάσεις (των αρχών) οι πολίτες να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους».

Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν συχνό φαινόμενο για τη Χιλή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του νότιου ημισφαιρίου, όταν υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για την ταχεία εξάπλωσή τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version