Οι πληγές που μετρούν τα “κίτρινα γιλέκα” και ο μεγάλος κίνδυνος της flash ball

Οι πληγές που μετρούν τα “κίτρινα γιλέκα” και ο μεγάλος κίνδυνος της flash ball
Διαδηλωτές με κίτρινα γιλέκα δίπλα σε φλεγόμενο ποδήλατο στα Ηλύσια Πεδία AP

Στη μέχρι στιγμής δράση τους στη Γαλλία τα "κίτρινα γιλέκα" έχουν καταγράψει πολλούς τραυματίες. Τι λέει η στατιστική για τους 83 ανθρώπους που έχουν πληρώσει ακριβά τη συμμετοχή τους στις διαδηλώσεις.

Την ώρα που η Γαλλία ετοιμάζεται για την 9η μεγάλη διαδήλωση των “κίτρινων γιλέκων” στο Παρίσι και σε άλλες γαλλικές πόλεις, η καταγραφή των τραυματιών από την μέχρι στιγμής δράση του κινήματος σοκάρει.

Την επιχείρησε το ίδιο το κίνημα και την αποτύπωσε παραστατικά και με γράφημα η γαλλική εφημερίδα “Liberation” για να καταδείξει ότι η βία όχι μόνο είναι παρούσα στην κρατική καταστολή αλλά έχει δημιουργήσει πολύ μεγάλα προβλήματα.

Η καταγραφή αποδεικνύει ότι μέχρι στιγμής, στις οκτώ πρώτες δράσεις των “γιλέκων”, 82 άτομα έχουν τραυματιστεί σοβαρά ενώ μία γυναίκα πέθανε από ασφυξία μετά από χρήση δακρυγόνου. Οι περισσότεροι των 82 τραυματίστηκαν στο κεφάλι (67 στις 82 περιπτώσεις) ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των τραυματισμένων είναι άνδρες, οι 72 από τις 82.

Μεγάλη ζημιά στους διαδηλωτές κάνει η επονομαζόμενη flash-ball, βομβίδα άμυνας, η οποία έχει εξελιχθεί σ’ ένα πολύ επικίνδυνο όπλο στα χέρια των αρχών και για της οποίας τη χρήση έχουν διατυπωθεί ήδη πολύ σοβαρές ενστάσεις.

Οι τραυματίες, τέλος, προέρχονται από το σύνολο της ηλικιακής γκάμας. Ο μικρότερος είναι 15 ετών και ο μεγαλύτερος 80.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα