Ποιος είναι απαχθείς μητροπολίτης Χαλεπίου, Παύλος

ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΕΠΙΟΥ ΑΠΟ ΑΝΤΑΡΤΕΣ(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ 2012 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ))- ΦΩΤΟ -ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΕΠΙΟΥ ΑΠΟ ΑΝΤΑΡΤΕΣ(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ 2012 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ))- ΦΩΤΟ -ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Το προφίλ του απαχθέντος μητροπολίτη Χαλεπίου, Παύλου

Ο μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος έκανε τις βασικές του θεολογικές σπουδές στη Θεολογική Σχολή του Μπαλαμάντ, που βρίσκεται στον Λίβανο.

Μετά την ολοκλήρωσή τους μετέβη στη Θεσσαλονίκη για μεταπτυχιακές σπουδές στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, από όπου έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στο αντικείμενο της Λειτουργικής. Διετέλεσε αρχιμανδρίτης και κοσμήτορας επί σειρά ετών στη Θεολογική Σχολή του Μπαλαμάντ, τη μόνη Θεολογική Σχολή στο Πατριαρχείο Αντιοχείας.

Το 2009 έγινε μητροπολίτης Χαλεπίου, Βεροίας και Αλεξανδρέττας.

Συνεργάστηκε με το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος, το οποίο παρείχε υποτροφίες για φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Μπαλαμάντ και υποστήριξε προγράμματα με τα οποία καθηγητές Θεολογικής από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη δίδασκαν στη Θεολογική Σχολή του Μπαλαμάντ, δεδομένου ότι πέραν της αραβικής γλώσσας, στα μαθήματα χρησιμοποιούνταν και η ελληνική. Οι δεσμοί, μάλιστα, των Θεολογικών Σχολών της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας και του Μπαλαμάντ ήταν τόσο ισχυροί που πολλοί φοιτητές από το Μπαλαμάντ συνέχιζαν τις σπουδές σε μεταπτυχιακό επίπεδο στην Ελλάδα.

Ο μητροπολίτης Παύλος οργάνωσε τη Μητρόπολη Χαλεπίου, η μισή από την οποία βρίσκεται εντός των ορίων της Συρίας και η άλλη μισή εντός των ορίων της Τουρκίας.

Σε ό,τι αφορά το ανθρωπιστικό του έργο έχει ιδρύσει οικοτροφεία για τους φοιτητές που σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο του Χαλεπίου, έχει οργανώσει ενορίες και μοναστικά κέντρα, ανέλαβε πρωτοβουλίες για την έκδοση ελληνικών βιβλίων μεταφρασμένων στα αραβικά. Θεωρείται από τους πιο δραστήριους μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αντιοχείας, ενώ είναι ιδιαίτερα αγαπητός και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σε συναγερμό για την απαγωγή του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου

Απήγαγαν τον Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο

SHARE:

24Media Network