Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μακρόν ζητά την επαγρύπνηση των ενόπλων δυνάμεων

Εμανουέλ Μακρόν
Εμανουέλ Μακρόν AP

Επαγρύπνηση και προσεκτικούς χειρισμούς, ζητά από τις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις ο Εμανουέλ Μακρόν, στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στη Γαλλία.

Προσοχή και επαγρύπνηση ζητά από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος εκ παραλλήλου συνέχισε και σήμερα τις τηλεφωνικές επαφές του με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, όπως της Ιαπωνίας, της Ινδίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Φινλανδίας και της Λιθουανίας.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, ο οποίος είναι και αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, σε επιστολή του που είδε το φως της δημοσιότητας, εκφράζει την εμπιστοσύνη του προς τους επικεφαλής του γαλλικού στρατού, ζητώντας τους ωστόσο, λόγω της κρισιμότητας των στιγμών, επαγρύπνηση και προσεκτικούς χειρισμούς.

ADVERTISING

Διπλωματικοί παράγοντες στο Παρίσι εξηγούσαν ότι οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις είναι παρούσες σε πολλά μέτωπα και βρίσκονται συχνά πλησίον ή και απέναντι σε ρωσικές, από την Αφρική μέχρι την Ευρώπη και από τη Μεσόγειο μέχρι τον Ατλαντικό.

Στόχος της προεδρικής παρέμβασης ήταν να τονιστούν οι κίνδυνοι που όλο και περισσότερο ελλοχεύουν το τελευταίο διάστημα, ανέφεραν οι ίδιοι παράγοντες.

Η Γαλλία στέλνει στρατιωτικές δυνάμεις στη Ρουμανία

Ενισχύεται η στρατιωτική βοήθεια που παρέχουν ευρωπαϊκά κράτη, τόσο στην Ουκρανία, όσο και σε γειτονικές χώρες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, η Γαλλία πρόκειται σήμερα να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στη Ρουμανία και όχι στην Ουκρανία.

Ωστόσο, ο Γενς Στόλτενμπεργκ ξεκαθαρίζει τη θέση του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι "δεν θα είναι μέρος της σύγκρουσης Ουκρανίας-Ρωσίας, δεν θα στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία ή αεροπλάνα στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πόλεμος στην Ουκρανία, Εμανουέλ Μακρόν, Γαλλία
SHARE:

24Media Network