ΠΟΥ: Η Κίνα στη σωστή κατεύθυνση για καταγραφή όλων των κρουσμάτων κορονοϊού

ΠΟΥ: Η Κίνα στη σωστή κατεύθυνση για καταγραφή όλων των κρουσμάτων κορονοϊού
AP Photo/Mark Baker

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκφράζει την εκτίμηση πως τα αναθεωρημένα στοιχεία της Κίνας για τον νέο κορονοϊό εντάσσονται στην προσπάθεια του Πεκίνου να καταγραφούν όλα τα κρούσματα που έχουν σχέση με την θανατηφόρα ασθένεια.

Η μεγάλη αναθεώρηση προς τα πάνω του απολογισμού των νεκρών από τον νέο κορονοϊό στην Κίνα που έγινε την Παρασκευή ήταν “μια προσπάθεια να μην αφήσει κανένα κρούσμα μη καταγεγραμμένο”, είπε η επιδημιολόγος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Μαρία βαν Κέρκοβ.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε, η Κέρκοβ επισήμανε ότι οι κινεζικές αρχές ξαναελέγχουν τα στοιχεία από τα γραφεία κηδειών, τα κέντρα φροντίδας, τις κλινικές, τα νοσοκομεία και τα κέντρα κράτησης όπως επίσης και τον αριθμό των ασθενών που πέθαναν στο σπίτι τους, στην πόλη της Ουχάν, την εστία της επιδημίας της νόσου Covid-19.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει ότι η Κίνα έχει υποβιβάσει τον απολογισμό των θανάτων από τον νέο κορονοϊό και καταδικάζει τον ΠΟΥ για τη στήριξη που παρέχει στην προσέγγιση του Πεκίνου.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα