Ρωσία: 400.000 οι υπερβάλλοντες θάνατοι τον τελευταίο χρόνο λόγω Covid-19

Γιατροί σε νοσοκομείο της Ρωσίας
Γιατροί σε νοσοκομείο της Ρωσίας 2021 SOPHIA SANDURSKAYA / AP PHOTOS

Οι υπερβάλλοντες θάνατοι αποτυπώνουν τις τρομερές απώλειες της Ρωσίας από την πανδημία.

Η Ρωσία κατέγραψε περισσότερους από 400.000 υπερβάλλοντες θανάτους κατά το διάστημα από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι τον Μάρτιο 2021 κατά την διάρκεια της πανδημίας της Covid-19, σύμφωνα με υπολογισμό του Reuters με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή από τη ρωσική στατιστική υπηρεσία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αριθμοί των υπερβαλλόντων θανάτων, που σύμφωνα με τους επιδημιολόγους είναι ο καλύτερος τρόπος για την καταγραφή του απολογισμού των θανάτων της πανδημίας υπερβαίνουν τους επίσημους απολογισμούς των θανάτων της επιδημίας σε πολλές χώρες.

Η Rosstat, η ρωσική στατιστική υπηρεσία, έχει ανακοινώσει ότι οι θάνατοι της επιδημίας στην Ρωσία ανέρχονται σε 250.000 από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι τον φετινό Μάρτιο.

Ο ρυθμός των θανάτων ήταν τον Μάρτιο 2021 κατά 25% αυξημένος σε σχέση με τον ίδιο μήνα πριν από έναν χρόνο, όταν οι αρχές είχαν επιβάλει lockdown στις 30 Μαρτίου 2020 και είχαν καθηλώσει τις διεθνείς πτήσεις για να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση του ιού.

Η Rosstat ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 191.000 άνθρωποι πέθαναν στην Ρωσία τον περασμένο μήνα, ανάμεσά τους 23.715 από αίτια συνδεόμενα με την Covid-19.

Η ρωσική επιτροπή για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αρχές έχουν καταγράψει περισσότερα από 4,8 εκατομμύρια κρούσματα της νόσου σε ολόκληρη την Ρωσία από την έναρξη της επιδημίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία, Κορονοϊός
SHARE: