Ρωσία-Υπουργείο Άμυνας: Έτοιμο το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Ρωσία-Υπουργείο Άμυνας: Έτοιμο το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού
Εμβόλιο κορονοϊού Shutterstock

"Το εμβόλιο κορονοϊού είναι έτοιμο, οι κλινικές δοκιμές ολοκληρώθηκαν επιτυχώς", ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Την Δευτέρα ο πρόεδρος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων δήλωσε πως “η Ρωσία θα δημιουργήσει το εμβόλιο πρώτη, χάρη στους επιστήμονές της”.

Σήμερα, Τρίτη ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας δηλώνει ότι το εμβόλιο είναι ήδη έτοιμο.

Το πρώτο ρωσικό εμβόλιο κορονοϊού στη δημιουργία του οποίου συμμετείχαν στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες και επιστήμονες του Εθνικού ερευνητικού κέντρου Γκαμαλέι είναι έτοιμο. Την ανακοίνωση έκανε ο υφυπουργός Άμυνας Ρουσλάν Τσάλικοφ , σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Argumenti I Fakti.

“Οι δικοί μας εμπειρογνώμονες και οι επιστήμονες των αποτελεσμάτων του Εθνικού ερευνητικού κέντρου Γκαμαλέι έχουν προβεί στις τελικές αξιολογήσεις των κλινικών δοκιμών. Την στιγμή της έξαρσης όλοι χωρίς εξαίρεση οι εθελοντές, έχοντας αποκτήσει ανοσία στον κορονοϊό, ένιωθαν φυσιολογικά. Κατά αυτόν τον τρόπο το πρώτο ρωσικό εμβόλιο του νέου κορονοϊού είναι έτοιμο” δήλωσε ο Τσάλικοφ.

Την Δευτέρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι από κοινού με το Εθνικό ερευνητικό κέντρο επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Γκαμαλέι ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου του κορονοϊού οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο Μπουρντένκο με την συμμετοχή 43 εθελοντών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα