Ρωσία: Μήνυση Ρώσων ολιγαρχών κατά εκδοτών για βιβλίο σχετικά με την KGB

Ρωσία: Μήνυση Ρώσων ολιγαρχών κατά εκδοτών για βιβλίο σχετικά με την KGB

Το βιβλίο"Όλοι οι Άνθρωποι του Πούτιν: Πώς η KGB κέρδισε τη Ρωσία και κατέλαβε τη Δύση" συσπείρωσε 4 δισεκατομμυριούχους και μια κρατική εταιρεία πετρελαίου σε μια μήνυση κατά του οίκου που το εκδίδει.

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο Πίτερ Έϊβεν, ο Μικάλ Φρίντμαν, ο Σάλβα Τσιγκρίνισκι και η ρώσικη εταιρεία Rosneft αποτελούν τον συνασπισμό των μηνυτών κατά του εκδοτικού οίκου Harper Collins, ο οποίος ανέλαβε την έκδοση του βιβλίου ‘Όλοι οι Άνθρωποι του Πούτιν’, με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Financial Times. Οι τέσσερις δισεκατομμυριούχοι, εκπροσωπούν όλως τυχαίως, τη πλειοψηφία του ρωσικού κεφαλαίου.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα της έρευνας της δημοσιογράφου Κάθριν Μπέλτον, η οποία μεταξύ άλλων έχει περιγράψει το πως έχει χρηματοδοτηθεί η ανέγερση του παλατιού που διαμένει ο Πούτιν, μια από τις δεκάδες ιστορίες για τον μικρό κύκλο των κροίσων- ολιγαρχών που αποτελούν τα ‘αφεντικά της ρωσικής οικονομίας. Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει επικαλεστεί ως πηγή του και ο Αλεξέι Ναβάλνι, στον αγώνα του κατά της ανατροπής του Βλάντιμιρ Πούτιν

Oι Financial Times αναφέρουν μεταξύ άλλων, πως η ομάδα των επιχειρηματιών μαζί με τους ανθρώπους της δημόσιας εταιρείας πετρελαίου Rosneft, εκπροσωπούνται ήδη από τις πιο ακριβές φίρμες νομικής εκπροσώπησης της Μεγάλης Βρετανίας, έχοντας σχηματίσει ένα πανίσχυρο μπλοκ δικηγόρων ενάντια στην Harper Collins αλλά και στη δημοσιογράφο,Catherine Belton που έκανε την έρευνα.

Ο εκδοτικός οίκος σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως θα υπερασπιστεί το δικαίωμα της δημοσιογράφου στην ελευθερία του λόγου.

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς σε γραπτή δήλωση του ανέφερε πως το βιβλίο είναι “γεμάτο από ψευδείς κατηγορίες” και διέψευσε τους ισχυρισμούς της δημοσιογράφου, πως η αγορά της Τσέλσι το 2003, ήταν εντολή του προέδρου Πούτιν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα