Ρουμανία-Κορονοϊός: Τσουχτερό πρόστιμο σε άνδρα που δεν τήρησε τα μέτρα ασφαλείας

Ρουμανία-Κορονοϊός: Τσουχτερό πρόστιμο σε άνδρα που δεν τήρησε τα μέτρα ασφαλείας
Έλεγχος για τον κορονοϊό AP

Η Ρουμανία ύστερα από τα 7 επιβεβαιωμένα κρούσματα όρισε πρόστιμο στους πολίτες που δεν ακολουθούν το πρωτόκολλο ασφαλείας όταν επιστρέφουν από πληγείσες περιοχές. Το πρόστιμο ανέρχεται στα 2000 ευρώ.

Πρόστιμο περίπου 2.000 ευρώ για τη μη τήρηση του πρωτοκόλλου ασφαλείας για όσους επιστρέφουν από περιοχές όπου υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού επέβαλαν οι ρουμανικές αρχές σε άνδρα από τη Μπράιλα, ο οποίος επέστρεψε στη χώρα και δεν ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία.

Οι αρμόδιες αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία και δεν επιβεβαίωσαν ούτε και διέψευσαν αν είναι το ίδιο άτομο που επέστρεψε από την Ιταλία και εμφανίσθηκε στη δουλειά του, στο δικαστήριο της πόλης.

Πρόκειται για άτομο, το οποίο βρέθηκε στην Ιταλία και όταν επέστρεψε στη Ρουμανία δεν ενημέρωσε τις αρχές και πήγε στην εργασία του για δύο μέρες. Αργότερα, συνάδελφοί του έδωσαν πληροφορίες στην Επιθεώρηση Δημόσιας Υγείας η οποία και ανέλαβε το περιστατικό.

Στο μεταξύ, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού ανέρχεται σε επτά. Το τελευταίο κρούσμα είναι ένα δεκαεξάχρονο κορίτσι από την Τιμισοάρα που νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα στο νοσοκομείο αναφοράς της ρουμανικής πόλης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα