Το 59% των Γερμανών δεν πιστεύει ότι η πολιτική της Α. Μέρκελ στην προσφυγική κρίση είναι σωστή

Το 59% των Γερμανών δεν πιστεύει ότι η πολιτική της Α. Μέρκελ στην προσφυγική κρίση είναι σωστή

Περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς πολίτες δεν πιστεύουν ότι η πολιτική που έχει υιοθετήσει η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σχετικά με το σημαντικό θέμα των προσφύγων δεν θα έχει αρνητική κατάληξη

Το 59% των Γερμανών δεν πιστεύει την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, όταν δηλώνει «θα τα καταφέρουμε», αναφερόμενη στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης - ενώ ειδικά οι πολίτες άνω των 50 ετών, σε ποσοστό 61% εκτιμούν ότι αυτή η κρίση δεν θα τελειώσει ευχάριστα για τη Γερμανία.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα δημοσκόπησης της εταιρείας «Emnid» για λογαριασμό του ιδιωτικού ειδησεογραφικού τηλεοπτικού δικτύου Ν24, το 57% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι με την πολιτική της η κυρία Μέρκελ περιορίζει τις πιθανότητες επανεκλογής της.

Για την ώρα πάντως, η κρίση δεν αποτυπώνεται στην πρόθεση ψήφου των Γερμανών, καθώς οι Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) διατηρούν το 40%, οι Σοσιαλδημοκράτες ενισχύονται κατά μία μονάδα και φθάνουν το 25%, το ίδιο ενισχύονται και οι Πράσινοι και η Αριστερά που συγκεντρώνουν από 10%, ενώ μία μονάδα κερδίζει και η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) φθάνοντας το 6%. Οι Φιλελεύθεροι (FDP) βρίσκονται κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή, με 4%.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεταναστευτικό
SHARE:

24Media Network