Τράπεζα της Αγγλίας: Οι ιδιωτικές τράπεζες έχουν προετοιμαστεί επαρκώς για το Brexit

Brexit
Brexit AP

Ο Άλεξ Μπρέιζιερ, στέλεχος της Τράπεζας της Αγγλίας, διαβεβαιώνει στην εφημερίδα The Times ότι έχει υπάρξει επαρκής προετοιμασία των ιδιωτικών φορέων του πιστωτικού τομέα για το ενδεχόμενο Brexit.

Η Τράπεζα της Αγγλίας, το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει ήδη προετοιμάσει τις ιδιωτικές τράπεζες ώστε να αντεπεξέλθουν σε οποιοδήποτε σοκ προκαλέσει η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ο Άλεξ Μπρέιζιερ, εκτελεστικός διευθυντής της ΤτΑ αρμόδιος για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα, στην εφημερίδα The Times.

«Το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν θα συντριβεί αφού αποχωρήσουμε από την ΕΕ», διαβεβαίωσε ο Μπρέιζιερ την εφημερίδα, ενώ σημείωσε επίσης ότι η επικείμενη αντικατάσταση του διοικητή του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος δεν πρόκειται να την εκτροχιάσει και να πολιτικοποιήσει τον ρόλο του.

Ο απερχόμενος διοικητής της ΤτΑ Μαρκ Κάρνι ολοκληρώνει τη θητεία του στα τέλη του Ιανουαρίου του 2020. Ο αντικαταστάτης του αναμένεται να ονομαστεί επίσημα από τον υπουργό Οικονομικών Σάτζιντ Τζάβιντ.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Brexit, Ευρωπαϊκή Ένωση, Μεγάλη Βρετανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Brexit: Νέο πλήγμα για τον Μπόρις Τζόνσον - Παραιτήθηκε και η υπουργός Εργασίας

Νέα "σφαλιάρα" για Τζόνσον: Η Βουλή των Λόρδων ενέκρινε το νομοσχέδιο για την αποτροπή Brexit χωρίς συμφωνία

Brexit: Τι θα γίνει με τα δίδακτρα των φοιτητών που σπουδάζουν στη Βρετανία

Οικογένεια Μπόρις Τζόνσον: "Δε μιλάμε για Brexit στα τραπέζια για να μην του επιτεθούμε"

SHARE: