Βανέσα Μπράιαντ: Κέρδισε την αγωγή και θα λάβει 16 εκ. για τη διαρροή φωτογραφιών από το δυστύχημα του Κόμπι

Βανέσα Μπράιαντ: Κέρδισε την αγωγή και θα λάβει 16 εκ. για τη διαρροή φωτογραφιών από το δυστύχημα του Κόμπι
Η Βανέσα Μπράιαντ, κατά την αποχώρησή της από ομοσπονδιακό δικαστήριο του ΛΑ AP Photo/Jae C. Hong

Δικαίωση για τη σύζυγο του Κόμπι Μπράιαντ στην πολύκροτη δίκη για την διαρροή φωτογραφιών από το δυστύχημα με το ελικόπτερο στις 26 Ιανουαρίου του 2020. Ξέσπασε σε κλάματα κατά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας.

Αποζημίωση ύψους 16 εκατομμυρίων δολαρίων θα λάβει η Βανέσα Μπράιαντ, όπως αποφάσισε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Λος Άντζελες, καλώντας την κομητεία να πληρώσει ακριβά τη διαρροή φωτογραφιών από το δυστύχημα με το ελικόπτερο που στοίχησε την ζωή στον Κόμπι Μπράιντ, την κόρη του, Τζιάνα και άλλα 7 άτομα στις 26 Ιανουαρίου 2020.

Η 40χρονη δήλωσε ότι έπαθε κρίσεις πανικού όταν έμαθε ότι δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από εργαζομένους στο γραφείο του σερίφη και πυροσβέστες της κομητείας του ΛΑ.

Παράλληλα, αποζημίωση 15 εκ. δολαρίων θα κληθούν να καταβάλουν στον έτερο ενάγοντα, Κρίστοφερ Τσέστερ που έχασε τη σύζυγό του Σάρα και την κόρη του Πέιτον στη συντριβή.

Το ρεπορτάζ των Los Angeles Times που ισχυρίζεται ότι υπάλληλοι της κομητείας τράβηξαν φωτογραφίες από το σημείο της συντριβής και τις μοιράστηκαν με άλλους έχει προκαλέσει οργή στις οικογένειες των θυμάτων.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η κομητεία συμφώνησε να πληρώσει 2,5 εκατομμύρια δολάρια σε δύο οικογένειες που έχασαν συγγενείς τους στο δυστύχημα, ωστόσο, η σύζυγος του Κόμπι Μπράιαντ δεν συμβιβάστηκε.

Οι ένορκοι άκουσαν κατά τη διάρκεια της δίκης πώς οι εργαζόμενοι της κομητείας από το γραφείο του σερίφη και οι πυροσβέστες που έβγαλαν τις φρικιαστικές φωτογραφίες από κινητό τηλέφωνο και τις έδειξαν σε άλλους, μεταξύ άλλων σε ένα μπαρ και σε μια εκδήλωση.

Από την πλευρά του, συνήγορος της κομητείας υποστήριξε ανεπιτυχώς ότι οι φωτογραφίες δεν είχαν αναρτηθεί πουθενά δημόσια.

Οι εννέα ένορκοι που ανακοίνωσαν την ομόφωνη ετυμηγορία συμφώνησαν ότι οι φωτογραφίες που διέρρευσαν προκάλεσαν συναισθηματική κατάπτωση στους συγγενείς των θυμάτων παρά το γεγονός ότι δεν δημοσιοποιήθηκαν.

Η Βανέσα Μπράιαντ ξέσπασε σε κλάματα στην ανακοίνωση της απόφασης.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, είχε δηλώσει πως πλέον ζει με τον φόβο μην δει τις φωτογραφίες στα social media, θέλοντας να προφυλάξει τις κόρες της.

“Όταν άρχισε όλο αυτό με τις φωτογραφίες ένιωθα πως θέλω να βγω στη γειτονιά και να αρχίζω να ουρλιάζω”, είπε με δάκρυα στα μάτια. “Ένιωθα πως θέλω να τρέξω και να βουτήξω στο νερό αλλά το πρόβλημα ήταν πως δεν μπορούσα να ξεφύγω. Ήμουν παγιδευμένη στο σώμα μου. Βγήκα από το σπίτι για να μην με δουν τα κορίτσια μου. Ήμουν καταρρακωμένη, δεν είχα καθαρό μυαλό. Τους εμπιστέφθηκα. Τους εμπιστέφθηκα πως δεν θα έκαναν αυτά τα πράγματα.

Ζω πλέον με τον φόβο μήπως μπω μια μέρα στα social media και τις δω μπροστά μου. Ζω με τον φόβο μην μπουν οι κόρες μου και τους εμφανιστούν μπροστά. Είχα πει στον σερίφη εκείνη την στιγμή του δυστυχήματος: “αφού δεν μπορείς να φέρεις πίσω τα μωρά μου τότε σε παρακαλώ προστάτευσε την περιοχή. Ανησυχώ για τους παπαράτσι“.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα