Βατικανό: Ο πάπας Φραγκίσκος δέχτηκε 33 πρόσφυγες από τη Λέσβο

Βατικανό: Ο πάπας Φραγκίσκος δέχτηκε 33 πρόσφυγες από τη Λέσβο
Ο πάπας Φραγκίσκος AP

"Με το να μπλοκάρουμε τις βάρκες δεν λύνεται το πρόβλημα", δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος σήμερα στο Βατικανό.

Ο πάπας Φραγκίσκος έκανε δεκτούς σήμερα στο Βατικανό 33 πρόσφυγες που έφτασαν στην Ιταλία από την Λέσβο με ανθρωπιστικό διάδρομο.

«Με το να μπλοκάρουμε τις βάρκες δεν λύνεται το πρόβλημα. Πρέπει να βάλουμε στην άκρη τα οικονομικά συμφέροντα για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια του κάθε ανθρώπου, η ζωή του οποίου, για τον Κύριο, είναι πολύτιμη», τόνισε ο Φραγκίσκος.

«Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για τη ζωή των συνανθρώπων μας και ο Κύριος θα μας ζητήσει να δώσουμε λόγο γι΄αυτό», πρόσθεσε ο πάπας.

Ο ποντίφικας, κατά την ομιλία του, σήκωσε ένα σωσίβιο που ανήκε σε μετανάστη ο οποίος έχασε την ζωή του στην Μεσόγειο τον περασμένο Ιούλιο.

«Θέλησα να δείξω αυτό το σωσίβιο, πάνω σε σταυρό, διότι πρέπει να θυμόμαστε ότι επιβάλλεται να κρατάμε καλά ανοικτά τα μάτια μας και την καρδιά μας και να θυμούνται όλοι την υποχρέωση να σώζουν κάθε ανθρώπινη ζωή, μια ηθική υποχρέωση η οποία ενώνει πιστούς και μη», υπογράμμισε με έμφαση ο Φραγκίσκος.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να κλείσουν τα κέντρα κράτησης στην Λιβύη, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις εναλλακτικές λύσεις.

«Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι θύματα όσων τους απωθούν» υπογράμμισε, τέλος, ο Αργεντινός ποντίφικας, σύμφωνα με τον οποίο «η αδικία αναγκάζει πολλούς μετανάστες να εγκαταλείπουν τις χώρες τους».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα