Βουλγαρία: Παρατείνεται μέχρι τον Μάρτιο η κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορονοϊού

Βουλγαρία: Παρατείνεται μέχρι τον Μάρτιο η κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορονοϊού
AP/VALENTINA PETROVA

Σε δυσμενή κατάσταση η Βουλγαρία, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για άλλους τέσσερις μήνες.

Την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, για άλλους τέσσερις μήνες, ανακοίνωσε την Τετάρτη (24/11) η κυβέρνηση της Βουλγαρίας.

Η παράταση της ισχύος του μέτρου, που αρχικά είχε κηρυχθεί τη 14η Μαΐου 2020, σκοπό έχει «να περιοριστεί η διασπορά» του ιού, εξήγησε σε ανακοίνωση Τύπου η κυβέρνηση της χώρας με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θα συνεχίσουν να ισχύουν οι περιορισμοί που επιβάλλονται σε όσους θέλουν να εισέλθουν στη χώρα για να αποτραπεί η εισαγωγή νέων παραλλαγμένων στελεχών, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η έξαρση της πανδημίας συνεχίζεται σε όλη τη χώρα. Στο 93% της επικράτειας, ο δείκτης επίπτωσης των τελευταίων 14 ημερών ξεπερνά τα 500 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, μόλις το 29,3% των 6,9 εκατ. πολιτών της Βουλγαρίας έχει εμβολιαστεί πλήρως. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ.

Χθες ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη Βουλγαρία έφθασε τους 27.658 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 679.983 κρουσμάτων του SARS-CoV-2 (151/3.233 τις προηγούμενες 24 ώρες).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Βουλγαρία
SHARE:

24Media Network