Ζελένσκι: Για 105 χιλιάδες ευρώ πωλήθηκε σε δημοπρασία η χακί ζακέτα του

Ζελένσκι: Για 105 χιλιάδες ευρώ πωλήθηκε σε δημοπρασία η χακί ζακέτα του
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι Oficina Presidencial de Prensa de Ucrania vía AP

Η ουκρανική πρεσβεία στο Λονδίνο, σε συνεννόηση με τον Ζελένσκι, αποφάσισαν να βγάλουν τη χακί ζακέτα του σε πλειστηριασμό, με τα έσοδα να διατίθενται για την ανοικοδόμηση νοσοκομείων παίδων στην Ουκρανία.

Για περίπου 105.000 ευρώ πωλήθηκε σε δημοπρασία η χακί ζακέτα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την Ουκρανία.

Η δημοπρασία διοργανώθηκε από την ουκρανική πρεσβεία στο Λονδίνο, με τη ζακέτα του προέδρου της Ουκρανίας να πωλείται έναντι 90.000 λιρών (περίπου 105.000 ευρώ).

«Σήμερα, όλος ο κόσμος εκτιμά έναν άνδρα που φορά ένα απλό fleece. Και τώρα, το εμβληματικό κομμάτι, υπογεγραμμένο από τον πρόεδρο Ζελένσκι, είναι εδώ», ανέφερε η πρεσβεία.

Όπως γράφει το CNN, από τη δημοπρασία συγκεντρώθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια και τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα θα διατεθούν για τον επανεξοπλισμό ειδικού ιατρικού κέντρου για παιδιά, στη δυτική Ουκρανία.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Ουκρανός πρόεδρος -μέσω τηλεδιάσκεψης-, ενώ στη συνέχεια μίλησε και ο Μπόρις Τζόνσον.

«Τι τιμή να μιλάω μετά τον φίλο μου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πραγματικά έναν από τους πιο απίστευτους ηγέτες της σύγχρονης εποχής», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, που επέκρινε τη Ρωσία και εξήρε τη γενναιότητα των Ουκρανών.

«Για αυτό είμαι πιο σίγουρος από ποτέ ότι η Ουκρανία θα νικήσει. Θα είναι ελεύθερη και μια κυρίαρχη Ουκρανία θα αναδυθεί ξανά», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version