Πού ‘κρύβουν’ τα χρήματά τους οι εκατομμυριούχοι

Πού ‘κρύβουν’ τα χρήματά τους οι εκατομμυριούχοι

Αυτά τα μέρη επιλέγουν οι πλούσιοι και οι offshore εταιρείες προκειμένου να μειώσουν το φορολογικό τους λογαριασμό

Νωρίτερα φέτος, μια τεράστια συλλογή απόρρητων εγγράφων γνωστά και ως Panama Papers, αποκάλυψαν τις σχέσεις του δικηγορικού γραφείου, με έδρα τον Παναμά, Mossack Fonseca  με τις χώρες που διαθέτουν χαμηλή φορολογία.

Πιο συγκεκριμένα, το γραφείο Mossack Fonesca συνιστούσε σε εταιρείες-πελάτες του να εδρεύσουν σε φορολογικούς παραδείσους, όπως είναι ο Παναμάς, οι Μπαχάμες κλπ., προκειμένου να κάνουν τις επιχειρήσεις τους φορολογικά πιο αποδοτικές.

Γενικότερα, όμως, υπάρχουν πολλά έθνη, στα οποία οι εύποροι ιδιώτες καταφεύγουν ώστε να μειώσουν το φορολογικό τους λογαριασμό. Δείτε παρακάτω αναλυτικά ποια είναι αυτά:

ΝΗΣΟΙ ΚΕΙΜΑΝ

Το 2008, κατά τη διάρκεια ενός ντιμπέιτ των Δημοκρατικών, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε κάποτε ότι ένα κτίριο στα νησιά Κέιμαν ήταν η έδρα 18.000 εταιρειών. «’Η το κτίριο είναι πολύ μεγάλο ή η φορολογική απάτη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

 

ΤΖΕΡΣΕΙ

Στο Τζέρσεϊ της Βρετανίας δεν υπάρχει φόρος κληρονομιάς, φόρος κεφαλαιουχικών κερδών ή εταιρικός φόρος. Μάλιστα, τα Panama Papers αποκάλυψαν ότι μια τράπεζα του Τζέρσεϊ έχει αναλάβει πάνω από 900 υπεράκτιες εταιρείες για τους πελάτες της.

 

ΠΑΝΑΜΑΣ

Η χώρα της Κεντρικής Αμερικής είναι η έδρα της Mossack Fonseca, του δικηγορικού γραφείου που αποκαλύφθηκε ότι έχει καλύψει περίπου 214.000 offshore εταιρείες.

 

ΛΑΜΠΟΥΑΝ

Το Λαμπουάν είναι μία ομοσπονδιακή επικράτεια της Μαλαισίας, όπου οι εταιρείες πληρώνουν φόρο μόλις 3%.

Δείτε ΕΔΩ τη συνέχεια της λίστας

(ΠΗΓΗ: Fortunegreece)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version